Deel deze pagina

Extra diensten

Diensten die handig kunnen zijn voor jou

Zelfstandigenloket.be

Als ondernemer komen er regelmatige administratieve modaliteiten op je pad: je btw-regeling, adres, verandering in activiteiten, ... Het is van belang om deze wijzigingen snel en efficiënt door te geven aan de overheid, al vraagt dit heel wat opzoekingswerk. Wist je dat Acerta een onafhankelijk digitaal loket heeft gelanceerd? Met zelfstandigenloket.be voer je deze taken snel en helder uit, 24 op 7.

  • optimale dienstverlening
  • loop geen premies mis
  • vermijd sancties of boetes van de overheid

Juridische Bijstand

Als zelfstandige bereid je je best zo goed mogelijk voor, ook juridisch. Want het is niet ondenkbaar dat je ooit zal worden geconfronteerd met juridische vragen. Als zelfstandige bij Acerta geniet je van Juridische Bijstand aan een zeer voordelig tarief. Dankzij deze betalende dienst kan je ongelimiteerd beroep doen op:

  • gratis juridisch advies (zowel professioneel als privé)
  • hulp bij de inning van schuldvorderingen (incasso)
  • bijstand bij de opmaak van contracten en documenten (modeldocumenten)
  • GDPR dataregistratie template

Verzekeringen

Aanvullende bescherming bij ziekte of ongeval

Zorg voor een gerust gevoel met een verzekering gewaarborgd inkomen. Zo blijf je na je ongeval of ziekte ook zeker van een inkomen. Weet ook dat je als zelfstandige vaak maar één kans krijgt om je te verzekeren: bij je opstart. Als jou daarna iets overkomt, dan kan je aanvraag geweigerd worden. Zorg daarom van bij de start voor deze noodzakelijke extra's. 

Hopsitalisatieverzekering

Via je sociale bijdragen heb je recht op terugbetaling van kosten voor gezondheidszorg. Zo ben je verzekerd voor kleine en grote risico's. Daarnaast kan je een bijkomende verzekering nemen om de kosten van een ziekenhuisopname bij een ziekte, ongeval of bevalling te dekken.

Aanvullende pensioenopbouw

Als zelfstandige krijg je geen hoog pensioen. Je vult daarom je wettelijk pensioen best vanaf het begin aan met een fiscaal voordelige spaarformule. Elke zelfstandige neemt best een SVAPZ (Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen). Als bedrijfsleider van een vennootschap kan je ook een IPT (Individuele Pensioentoezegging)afsluiten. De vennootschap betaalt je bijdrage waardoor deze aftrekbaar is van je brutowinst, maar jij bent persoonlijk de verzekerde én begunstigde. De spaarpot is meteen jouw privé-eigendom en bij uitkering krijg je een voordelige eindbelasting.