Contact
Bel een kantoor
Kies een kantoor
Antwerpen-Centrum Brabant Wallon Brussel Louizalaan Brussel/Bruxelles Hainaut Kempen Liège Limburg Luxembourg Namur Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen
Antwerpen-Centrum
Groenenborgerlaan 16, 2610 Antwerpen-Wilrijk
03 740 78 40
Brabant Wallon
Rue Fond Cattelain 2, 1435 Louvain-la-Neuve, Mont-Saint-Guibert
02 474 01 06
Brussel Louizalaan
Louizalaan 123A, 1050 Brussel
02 474 01 06
Brussel/Bruxelles
Buro & Design Center (BDC), Heizel Esplanade PB 65, 1020 Brussel-Heizel
Of kom met het openbaar vervoer. Meer info vind je op mivb.be

02 474 01 06
Hainaut
Espace Sud, Esplanade Magritte 5, 6010 Charleroi
02 474 01 06
Kempen
Parklaan 46 bus 110, 2300 Turnhout
03 740 78 40
Liège
Parc Artisanal 11-13, 4671 Liège
02 474 01 06
Limburg
Kunstlaan 16, 3500 Hasselt
011 24 94 57
Luxembourg
Avenue Herbofin 1 B, 6800 Libramont
02 474 01 06
Namur
Chaussée de Liège 140-142, 5100 Namur
02 474 01 06
Oost-Vlaanderen
Kortrijksesteenweg 1131, 9051 Sint-Denijs-Westrem
09 264 12 40
Vlaams-Brabant
Diestsepoort 1, 3000 Leuven
016 24 53 24
West-Vlaanderen
Ter Reigerie 11, 8800 Roeselare
09 264 12 40

Bespaar

Outsourcing personeelszaken

Besteed structureel uit en verlaag je kosten.

Door de coronacrisis komt de focus nog meer te liggen op de essentie van je organisatie.  Acerta ontzorgt je in al je HR-activiteiten. Besteed taken zoals looninvoer, aanvragen tijdskrediet, rekrutering, uitkeringen, medewerkersvragen enzovoort, gedeeltelijk of volledig uit aan onze ervaren experten.

Prijs: Op maat, per proces, per uur

Optimaliseer je loonkosten: laat een audit uitvoeren

Al je personeelskosten helder op een rij en geoptimaliseerd

Je personeelskost optimaliseren? Dat kan op verschillende manieren: RSZ-vermindering, vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing, alternatieve verloningsvormen, (opleidings)subsidies, enzovoort. Wij onderzoeken alle facetten, geven je een complete stand van zaken, berekenen de financiële gevolgen voor werkgever en werknemer en formuleren adviezen voor verbetering. Als je dat wenst, zetten we het advies ook om in de praktijk.

Prijs: Projectprijs op maat, mogelijk vanaf € 795 (excl. btw) - subsidie tot 30% via kmo-portefeuille

Arbeidsduurvermindering voor onderneming in moeilijkheden

Collectieve arbeidsduurvermindering, corona-tijdskrediet en corona-landingsbaan

Sinds 1 juli 2020 bestaat de mogelijkheid om arbeidsduur tijdelijk en collectief, voor alle werknemers of een specifieke categorie van werknemers, te verminderen. De voorwaarde is wel dat je onderneming erkend is als onderneming in moeilijkheden of in herstructurering. Is dat het geval dan kan je de arbeidsduur op 3 manieren verminderen:

  • collectieve vermindering van de arbeidsduur met 1/4 of 1/5 of het invoeren van een vierdagenweek met recht op een doelgroepvermindering en vast te leggen via collectieve arbeidsovereenkomst of via het arbeidsreglement
  • invoering van het corona-tijdskrediet
  • toepassing van een corona-landingsbaan

Is je onderneming in moeilijkheden en overweeg je deze erkenning en daarbij het invoeren van arbeidsduurvermindering? Onze consultants staan je bij met advies en nemen je de administratie uit handen.

Prijs: op maat

Advies bij ontslag

Een correct uitgevoerd ontslag bespaart je kopzorgen en boetes. Laat je adviseren

Soms is ontslag jammer genoeg de enige oplossing die overblijft om je organisatie gezond te houden. Onze legal consultants begeleiden je om individuele en collectieve ontslagen op een doordachte en juridisch correcte manier aan te pakken, met ruime aandacht voor de menselijke kant van de zaak.

Prijs: Projectprijs

Opleiding: Praktijkdag ontslag

Leer in een kleine groep

Ontslag is wettelijk strikt geregeld, zowel de ontslaghandeling, als de reeks regels na het ontslag, zoals bijvoorbeeld het verplichte outplacementaanbod. Tijdens deze opleiding van een dag leer je met welke regels en formaliteiten je moet rekening houden en hoe je een ontslag praktisch aanpakt. Je krijgt bovendien talrijke tips voor een kwalitatief exitgesprek.

Prijs: € 665 (excl. btw) - subsidie via kmo-portefeuille - 30% korting voor publieke sector en social profit  - Eerstvolgende online opleiding: 1 oktober

Webinar collectief ontslag

Procedures en formaliteiten

Wanneer is er sprake van een collectief ontslag? Wat als je een afdeling of onderneming sluit? Dit webinar behandelt alle drempels, formaliteiten en procedures.  Na het webinar beschik je over praktische tips om collectief ontslag en sluiting juist aan te pakken. 

Prijs: € 250 (excl. btw) - subsidie via kmo-portefeuille - 30% korting voor publieke sector en social profit  - Eerstvolgende online opleiding: 15 oktober

Online opleiding offboarding

Ontslag: van exitgesprek naar offboarding programma

Ontslag, exitbeleid en offboardingprogramma: tijdens deze opleiding leer je hoe je de aankondiging van een ontslag best aanpakt en hoe je vervolgens een offboarding programma opzet waarin een exitgesprek een cruciale plaats inneemt. Met een goed exitbeleid maak je van je ex-medewerkers immers echte ambassadeurs. 

Prijs: € 250 (excl. btw) - subsidie via kmo-portefeuille - 30% korting voor publieke sector en social profit 

Outplacementbegeleiding

Professionele begeleiding van je ontslagen medewerkers

Moet je door de coronacrisis noodgedwongen afscheid nemen van een of meerdere medewerkers? Dan wil je hen alle kansen geven op een nieuwe start! Onze ervaren outplacementconsultants begeleiden hen van A tot Z bij het zoeken naar een nieuwe job die optimaal aansluit bij hun talenten. In veel gevallen ben je als werkgever trouwens wettelijk verplicht om outplacement aan te bieden. Informeer naar je verplichtingen.

Prijs: € 1800 - € 5500 (excl. btw) - In bepaalde gevallen mag je 4 weken opzegvergoeding inhouden om te investeren in outplacement

Simulatie Bruto-netto en Jaarloonkost

Als je zeker moet zijn.

Een goede kijk op je financiële situatie is kritisch. Je wil weten waar je staat en wat precies de impact is op je kosten als medewerkers deeltijds gaan werken of verlofstelsels opnemen. Met de simulaties Bruto-netto en Jaarloonkost krijg je zeer accurate simulaties die je toelaten de budgettaire implicaties in beeld te brengen.

Via Trefzeker krijgt je online toegang tot dit pakket van 10 simulatietools.

Simulatie Opzeg en verbrekingsvergoeding

Precies weten waar je voor staat.

Wanneer je afscheid moet nemen van medewerkers gelden er verschillende regels voor de opzegperiode of de juiste verbrekingsvergoeding. In deze online simulatietool van Trefzeker worden alle regels correct toegepast inclusief de sectorale afspraken en weet je precies waar je voor staat.

Modeldocumenten

Administratie kan sneller met de juiste tools

Modeldocumenten zijn juridisch correcte documenten die je snel en eenvoudig kan invullen. Met onze module modeldocumenten van Trefzeker krijg je online toegang tot >1500 templates zoals arbeidsovereenkomsten, ontslagbrieven, schorsingen. Snel en handig!