Contact
Bel een kantoor
Kies een kantoor
Antwerpen-Centrum Brabant Wallon Brussel Louizalaan Brussel/Bruxelles Hainaut Kempen Liège Limburg Luxembourg Namur Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen
Antwerpen-Centrum
Groenenborgerlaan 16, 2610 Antwerpen-Wilrijk
03 740 78 40
Brabant Wallon
Rue Fond Cattelain 2, 1435 Louvain-la-Neuve, Mont-Saint-Guibert
02 474 01 06
Brussel Louizalaan
Louizalaan 123A, 1050 Brussel
02 474 01 06
Brussel/Bruxelles
Buro & Design Center (BDC), Heizel Esplanade PB 65, 1020 Brussel-Heizel
Of kom met het openbaar vervoer. Meer info vind je op mivb.be

02 474 01 06
Hainaut
Espace Sud, Esplanade Magritte 5, 6010 Charleroi
02 474 01 06
Kempen
Parklaan 46 bus 110, 2300 Turnhout
03 740 78 40
Liège
Parc Artisanal 11-13, 4671 Liège
02 474 01 06
Limburg
Kunstlaan 16, 3500 Hasselt
011 24 94 57
Luxembourg
Avenue Herbofin 1 B, 6800 Libramont
02 474 01 06
Namur
Chaussée de Liège 140-142, 5100 Namur
02 474 01 06
Oost-Vlaanderen
Kortrijksesteenweg 1131, 9051 Sint-Denijs-Westrem
09 264 12 40
Vlaams-Brabant
Diestsepoort 1, 3000 Leuven
016 24 53 24
West-Vlaanderen
Ter Reigerie 11, 8800 Roeselare
09 264 12 40

Motiveer

Draag zorg voor je medewerkers

Hoe gaat het met je medewerkers? Thuiswerk in combinatie met kinderen, werkdruk, moeilijke communicatie en sociaal isolement verhogen het risico op burn-out. Meer dan ooit is het nodig om de vinger aan de pols te houden met het oog op hun welzijn. In vele sectoren is er hard gewerkt en stapelen overuren en vakantiedagen zich op. Hoe ga je daar mee om? Flexibel inspelen op de noden van je medewerkers rond loon, vakantie, loopbaan,... kan een oplossing zijn. Onze consultants werkten deze oplossingen uit. 

Vraag een voorstel

Welzijnsbevraging en -advies

Hoe gaat het met jouw medewerkers? Meten is weten!

Thuiswerk, economische werkloosheid, heropstart. Verandering op verandering. Hoe voelen je medewerkers zich daarbij? Corona heeft het fysieke en mentale welzijn van medewerkers onder druk gezet. Zo blijkt ook uit de bevraging van 500 werkgevers dat zes op de tien bedrijven bij de geleidelijke opstart van de activiteiten hier meer aandacht aan zal besteden. Hoe je dat aanpakt? Acerta kan je helpen om de corona-effecten in kaart te brengen aan de hand van een vragenlijst en biedt oplossingen om je medewerkers te begeleiden. Je vindt bij ons een traject op maat: een aanpak van a tot z inclusief meting of enkel advies, coaching of begeleiding. Een krachtige ondersteuning van jouw welzijnsbeleid.

Prijs: Projectprijs - Subsidie tot 60% via werkbaarheidscheques mogelijk

Beloon met een CAO 90 bonusplan

Beloon de collectieve inspanningen van je medewerkers bij de relance van je bedrijf op een financieel gunstige manier

Met een CAO 90 bonusplan beloon je je medewerkers voor bepaalde objectieve en meetbare doelstellingen. Je bepaalt de collectieve doelstellingen, de termijn waarbinnen deze moeten worden behaald en de bonus die er tegenover staat. Waarom geen doelstellingen vooropstellen waarbij je medewerkers in deze coronatijden bijdragen aan de relance van je activiteiten? Onze legal consultants helpen je bij het opstellen van je toekenningsplan en de opvolging van de procedure.

Prijs: € 795 (excl. btw) - subsidie tot 30% via kmo-portefeuille mogelijk

Consumptiecheques voor je medewerkers

Beloon je medewerkers, stimuleer hun koopkracht en steun tegelijkertijd de horeca, sport- en cultuursector

De consumptiecheque is een sociale en economische maatregel van de Belgische overheid om extra koopkracht aan je medewerkers te geven. Je kan maximaal tot 300 euro aan consumptiecheques schenken die je medewerkers kunnen spenderen in de horeca, sport- en cultuursector. De cheques zijn 100% aftrekbaar en helemaal vrijgesteld van RSZ en belastingen. 

Flexibel verlonen met het Benefit Motivation Plan

Een verloningsoplossing die bij je bedrijf én bij je medewerkers past

Medewerkers die tijdens en na de coronacrisis het beste van zichzelf geven. Die zijn goud waard! Autonoom en op eigen kracht houden ze je bedrijf mee recht. Wist je dat je hen ook autonomie kan geven bij de invulling van hun loon? Met het BMP plan zetten we je op het juiste spoor, op maat van je verwachtingen, met een behapbare workload voor je hr-medewerkers en een correcte juridische uitvoering. Onze experten adviseren je bij het opstarten van een Benefit Motivation Plan op maat van jouw bedrijf.

Prijs: Projectprijs - subsidie tot 30% via kmo-portefeuille mogelijk

Creatief omgaan met vakantiedagen

Juridisch correcte bouwstenen om met vakantierechten om te gaan volgens jouw organisatienoden

Sommige bedrijven kreunen onder het werk. Is dit het geval in jouw organisatie? Werk dan vandaag al spelregels uit rond niet opgenomen vakantiedagen. Enkele mogelijkheden: vakantiedagen overdragen naar volgend jaar, vakantiedagen uitbetalen, schenken van verlof of waarom niet: het systeem van loopbaansparen waar werknemers vakantie opsparen voor later. Wij begeleiden je in het opmaken van een plan op maat van jouw onderneming, rekening houdend met de juridische mogelijkheden.

Prijs: Projectprijs - subsidie tot 30% via kmo-portefeuille mogelijk

Loopbaansparen

Loopbaansparen als oplossing voor overuren en opgestapelde vakantiedagen

Hebben jouw werknemers heel wat overuren gepresteerd tijdens de coronacrisis? Stapelt het aantal verlofdagen zich op? Loopbaansparen, waarbij je werknemers tijdens hun loopbaan een krediet aan uren bijeen sparen, om die op een later moment op te nemen met behoud van loon, biedt een uitweg. Zo ben jij verzekerd van voldoende personeel, en geef je je medewerkers de kans op een later moment voor een langere periode afwezig te zijn. Loopbaansparen is strikt juridisch gereglementeerd. We werken met je uit wat er binnen jouw onderneming kan worden gespaard, en hoe.

Prijs: Projectprijs - subsidie tot 30 % via kmo-portefeuille mogelijk

Schenken van verlof

Verlofdagen geven aan wie het echt nodig heeft

Wist je dat je vakantie kan weggeven? Bijvoorbeeld aan collega’s die nu kreunen onder de werkdruk, en die je nadien wil belonen? Of zelfs aan werknemers van andere organisaties, de helden in deze coronacrisis? We werken samen een plan uit wat er kan worden weggegeven, en aan wie. We houden daarbij rekening met de strikte juridische regels.

Prijs: Projectprijs - subsidie tot 30% via kmo-portefeuille mogelijk

SalaryBenchmark

Juist verlonen belangrijker dan ooit.

Wat is nu een marktconform loon voor een medewerker in jouw regio en sector met die competenties? De SalaryBenchmark geeft je het correcte antwoord voor arbeider tot manager. Brutosalaris? Bonus? Bedrijfswagen? Je weet precies wat je moet doen om een medewerker aan te trekken of te behouden!