Samen de kracht van mensen versterken

Met onze handige webapplicatie SalaryBenchmark sta je slagvaardig in een arbeidsmarkt waar er een ‘war for talent’ heerst. Je komt helder en eenduidig te weten of jij je medewerkers een realistisch loon biedt. Handig als je iemand aanneemt, maar ook nuttig om je loonbeleid op te stellen en te harmoniseren.

Marktconform verlonen

Stel: je neemt voor het eerst een communicatiemedewerker of een salesmanager aan. Hoe weet jij of het loon dat je sollicitant vraagt realistisch en marktconform is? En hoe ontdek je of de functies die je in huis hebt, zich - qua loon - correct met elkaar verhouden? Met de webtools die je vandaag her en der online vindt, krijg je slechts een indicatie. Daarom ontwikkelde Acerta SalaryBenchmark: de online applicatie waarmee jij de lonen van al je medewerkers perfect kunt wegen ten opzichte van de markt.

Statistisch nauwkeurig

Voor SalaryBenchmark baseerden we ons op de ruim 600 000 loongegevens die Acerta sociaal secretariaat in zijn databank heeft. Die data ijkten we op discipline, functie, profiel en leeftijd van de medewerker. We verfijnden verder op het type onderneming, de sector waarin de bedrijven opereren en hun locatie. Die looncategorieën verrijkten we met informatie rond loonvoordelen als bonussen en firmawagens. De uiteindelijke resultaten toetsten we af bij diverse loonstudies. Zo heb je een representatief beeld van het vast loon, het variabel loon en de bedrijfswagen.

Correct verlonen en besparen

Met een jaarabonnement op SalaryBenchmark bespaar je jouw organisatie loonkosten en bouw je een fair en rechtvaardig loonbeleid op dat staat als een huis. Je weet precies wat je een sollicitant kunt bieden. Bovendien kun je nauwkeurige simulaties maken als je bepaalde profielen overweegt aan te nemen, kun je lonen harmoniseren binnen je bedrijf, én heb je meteen informatie rond gepaste loonsverhogingen - volgens de functiezwaarte van een medewerker.

Bij de aanwerving van personeelsleden heb ik beroep gedaan op de SalaryBenchmark-applicatie van Acerta. Ik heb hieruit waardevolle informatie gehaald om te bepalen hoe een werknemer met een bepaalde ervaring en voor een bepaalde functie in de markt verloond wordt. Ik zou het zeker aanraden aan andere collega’s.

Roland Vanderstukken, Procopia NV (Heverlee)

Kies je favoriete abonnement: