Verzekeringen voor zelfstandigen

Als zelfstandige moet je zelf zorgen voor je verzekeringen. Acerta Team Verzekeringen wijst je met plezier de weg. Je kan bij ons al meer dan twintig jaar terecht voor advies en voor het afsluiten van cruciale en betaalbare verzekeringen voor zelfstandigen. We zetten de verschillende verzekeringen die je best afsluit op een rij:

Liever persoonlijk geholpen?

Onze experten van Team Verzekeringen staan altijd klaar voor jou met antwoorden en advies op maat. Laat je gegevens achter zodat we je kunnen contacteren of plan meteen een video-afspraak in.

Contacteer me Maak een video-afspraak
Verzekeringen - dubbele afbeelding 1
Verzekeringen - dubbele afbeelding 2

Sociaal VAPZ

Acerta verzekeringen biedt jou verschillende waarborgen in 1 verzekering met de Sociale VAPZ van Acerta.

 • Een aanvullend inkomen bij arbeidsongeschiktheid en invaliditeit en moederschapsrust
 • Een aanvullend pensioen door een gegarandeerd rendement op je gespaard kapitaal.
 • Overlijdensdekking

Na al je inzet voor je eigen zaak, verdien je meer dan een enkel een wettelijke uitkering bij ziekte of een beperkt wettelijk pensioen. Gelukkig kan je als zelfstandige je wettelijke uitkering en wettelijk pensioen aanvullen met een fiscaal voordelige spaarformule.

Met (S)VAPZ heb je ook meteen een belastingsvoordeel want het bedrag dat je spaart is volledig fiscaal aftrekbaar. Hierdoor betaal je niet alleen  minder sociale bijdragen maar ook minder belastingen.

Wij begeleiden je in het maken van de juiste keuze:

 • Wij kennen als enige het juiste inkomen om je steeds opnieuw de meest fiscaal gunstige SVAPZ-bijdrage aan te bieden
 • Wij informeren je persoonlijk en op vaste tijdstippen of je het maximale fiscale voordeel al hebt bereikt.
 • Jaarlijks bezorgen wij jou het vereiste fiscaal attest.

Je kan dus gerust zijn: je loopt nooit je optimale fiscale en sociale voordelen mis.

Verzekering Gewaarborgd inkomen

Met een Verzekering Gewaarborgd inkomen kan je je inkomen specifiek waarborgen bij ziekte of een ongeval.

Met deze Verzekering Gewaarborgd inkomen, krijg je

 • Een maandelijkse uitkering en terugbetaling van de premie, die al na één maand arbeidsongeschiktheid wordt uitbetaald, bovenop de wettelijke vergoeding via je ziekenfonds
 • Uitbetaling tot je 67 jaar zolang je arbeidsongeschikt bent

Deze verzekering kan op maat gemaakt worden

 • Je kiest zelf het verzekerd bedrag

De verzekeringspremie is volledig aftrekbaar van je beroepsinkomen.

Contacteer onze verzekeringsexpert en geniet nu van een korting.

Hospitalisatieverzekering

 • Krijg je ziekenhuiskosten terugbetaald.
 • Je kan kiezen voor een franchise van 0, 100, 200, 300 of 500 euro. Dit is het deel van de kosten dat je zelf draagt. De gekozen franchise kan je een korting geven op de premie.
 • Je krijgt korting als je kiest voor een twee- of meerpersoonskamer.
 • Je krijgt een gezinskorting van 5% vanaf 2 verzekeringen, en 10% vanaf 3 verzekeringen.

Denk je aan kinderen? Sluit dan tijdig een hospitalisatieverzekering af: vóór je zwangerschap.

Pensioenverzekeringen

Na al je inzet voor je eigen zaak, verdien je meer dan een enkel een beperkt wettelijk pensioen. Gelukkig kan je als zelfstandige dat kleine pensioen aanvullen met fiscaal voordelige spaarformules. De pensioenverzekeringen die iedere zelfstandige best afsluit, is een SVAPZ (Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen). Als zelfstandige zonder vennootschap kan je je SVAPZ verder aanvullen met een POZ (Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen). Als bedrijfsleider van een vennootschap kan je je pensioenspaarpot dan weer vergroten via een IPT (Individuele Pensioentoezegging)

Overlijdensdekking

Als je je wettelijk pensioen aanvult met een SVAPZPOZ of IPT, kan je hierin een overlijdensdekking opnemen. Je beschermt dan je naasten indien je vroegtijdig zou overlijden. Als je er niet meer zou zijn in de loop van het contract, hebben de personen die je aanduidde als begunstigde recht op de opgebouwde reserve.

FiscAssist - Fiscale rechtsbijstand

Fiscale controles zijn de laatste jaren sterk toegenomen en vereisen veel (dure) expertise. Deze controles leiden daarom vaak tot aanzienlijke en onverwachte kosten. Wil jij je optimaal laten bijstaan door professionals, maar jezelf tegelijk beschermen tegen de financiële gevolgen? Met FiscAssist reken je bij een belastingcontrole onbeperkt op de juiste ondersteuning van je accountant, fiscaal expert of advocaat zonder jezelf op kosten te jagen.

Arbeidsongevallenverzekering

De zaken lopen goed en je bent van plan om binnenkort je eerste werknemer aan te werven. Spannend! Maar wist je dat je als zelfstandige wettelijk verplicht om een arbeidsongevallenverzekering te nemen wanneer je iemand aanwerft?

 • Bescherm je medewerkers met deze verplichte verzekering.
 • Wetttelijk verplicht: waarborgt de wettelijke verplichte vergoedingen en kosten na een arbeidsongeval.
 • Extra verzekerd zonder bijkomende premie: je werknemers zijn ook beschermd bij thuiswerk, dienstopdrachten, evenementen en overlijden.

Ga jij binnenkort starten met personeel?

Vul het webformulier in en Acerta Verzekeringen bezorgt je zo snel mogelijk een voorstel. Start je werknemer binnen de 48u? Klik dan op de knop 'Doe een dringende aansluiting' om je polis meteen in orde te brengen.

Acerta Verzekeringen BV, Heizel Esplanade PB 65 1020 Brussel, BE 0703.952.160 -  RPR Brussel, verbonden agent van KBC Verzekeringen NV