Acerta voor Zelfstandigen

Starten met personeel

Starten met personeel

Een zaak alleen runnen kan soms pittig zijn. Een team helpende handen uitbouwen geeft je opnieuw die focus waar je zo naar verlangt. Maar iemand in dienst nemen: hoe pak je dat eigenlijk aan? Hoe stel je een arbeidsovereenkomst op? Wat zijn de beste tewerkstellingsmaatregelen? Acerta ondersteunt je met je eerste stappen als werkgever.

Jouw eerste stappen als werkgever

Heb je besloten om te starten met personeel, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen nood! Wij hebben een overzichtelijk stappenplan ontwikkeld voor de beginnende werkgever. Zo weet jij op elk moment wat er van je wordt verwacht en kan je zorgeloos genieten van je kersverse medewerker.

Laat hieronder jouw gegevens achter en ontvang onmiddellijk het gratis stappenplan!

Dé infosessie als je wil starten met personeel

Kriebelt het om te starten met personeel? Het enthousiasme is er al, maar je weet niet goed wat er je te wachten staat?

Wij helpen je graag vooruit! Dankzij de gratis ontbijtsessies van Acerta & VDAB leer je alles wat je moet weten over je eerste aanwerving. In een paar uurtjes word je helemaal klaargestoomd om de uitdaging aan te gaan. Extra leuk, je krijgt er een ontbijtje bovenop! Zeker de moeite dus.

Nieuwe data voor de ontbijtsessies in 2020 verschijnen binnenkort!

Waken over correcte verloning

Als je bekwame mensen aan boord wilt houden, moet je verloning rechtvaardig zijn. Bovendien zijn er wettelijke eisen om aan te voldoen. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar iedereen aanwerven en moet je bepaalde regels rond minimumloon, vakantiedagen en andere zaken respecteren. Acerta geeft je loonadvies, en ondersteunt je bij je sociaal-juridische verplichtingen.

Vlotte opstart en administratie

Onze service begint bij een efficiënte dossieropstart. Onze aansluitingsdienst begeleidt je van a tot z. Jouw zorgeloosheid is belangrijk voor ons. We helpen je bij je personeelsadministratie en zorgen dat je in regel bent met de wetgeving. Maak een afspraak met je Acerta-kantoor om alle formaliteiten door te nemen.

ondernemingsloket ondernemersloket acerta ondernemingsloket
ondernemingsloket ondernemersloket acerta ondernemingsloket, starten met personeel

Loonkostsimulatie: wat kost je (eerste) werknemer

Overweeg je een medewerker in dienst te nemen en vraag jij je af wat dat kost? Vraag ons om een gratis loonkostsimulatie voor een juiste inschatting van je investering. Je ontvangt een volledig uitgewerkt kostenoverzicht, rekening houdend met de sector waarin jouw bedrijf actief is. Zo schat jij je personeelsinvestering voor de komende jaren geïnformeerd in en maak je een gewogen beslissing.

Zorgeloos uitbesteden payroll

Hink je tegen de loonadministratie aan? Niet nodig: die besteed je gewoon aan ons sociaal secretariaat uit. Om vlot samen te werken hebben we bijzonder gebruiksvriendelijke tools voor je. Onze software is eenvoudig en biedt tal van mogelijkheden. Zo geef je vlot de prestaties van je werknemer door, en verwerken wij de hele loonadministratie voor jou. Maak nu een afspraak in een van onze kantoren, dan kan je werknemer snel starten. 

Zoeken en aanwerven personeel

Een werknemer vinden die de juiste vaardigheden heeft, én perfect in je bedrijf past, kan een hele opgave zijn. En dat begint al bij het opstellen en plaatsen van je vacature. En ook de selectieprocedure kan je tijd kosten en hoofdbrekens bezorgen. Hulp bij het aanwerven nodig? We kunnen de selectie en aanwerving van je overnemen. Los daarvan, reiken we je graag bijkomende informatie over hoe het aanwerven praktisch in zijn werk gaat. Volledig vrijblijvend.

Interessante tewerkstellingsmaatregelen

Dankzij de taxshift is het aanwerven van een eerste werknemer veel voordeliger. Word je nu werkgever, dan betaal je geen patronale basisbijdrage voor de eerste medewerker. Daarnaast krijgen startende ondernemingen ook een korting op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing.

We bekijken samen met jou of je kunt genieten van interessante, werknemergebonden tewerkstellingsmaatregelen: oudere werknemer, langdurig werkloze, ...

Aanwerven met Acerta, een geruststelling

Wil jij personeel aanwerven en zeker zijn dat alles tot in de puntjes geregeld is?
Praat met ons. Wij zijn je copiloot.

Personeel aanwerven? Contacteer ons

Veelgestelde vragen

Denk je er over met personeel te starten, en zit je nog met veel vragen? 
Bekijk onze veelgestelde vragen! Uiteraard staan onze experten ook voor je klaar om je verder te helpen.