Zet nu de stap en geniet van de vele voordelen

Klant worden bij Acerta

Klant worden bij Acerta

Klant worden bij Acerta? Kiezen voor onze totaalsupport? Goed idee. Zet hier je eerste stap: vertel ons wie je bent. 

Kies voor dé partner van zelfstandigen

Sluit je aan bij Acerta, het voordeligste sociaal verzekeringsfonds. Je krijgt er de support van de grootste hr-dienstengroep van België bovenop.

Wanneer overstappen?

Ben je vandaag aangesloten bij een ander sociaal verzekeringsfonds en wil je overstappen naar Acerta? Dat regelen we graag voor je.
Kijk even wanneer je best de stap zet.

 • Duur aansluiting – Je bent minstens vier kalenderjaren als zelfstandige aangesloten bij je huidige fonds, en/of je vennootschap is dat minstens drie kalenderjaren.
 • Opzegtermijn – Zorg ervoor dat jij vóór 1 juli je aansluiting bij je huidige fonds opzegt. Dan gaat je overstap in op 1 januari van het volgende jaar.
 • Verrekening saldi – Je voldeed alle verschuldigde bedragen (bijdragen inclusief alle verhogingen, intresten en kosten) bij je huidig fonds ten laatste op 31 december.
 • Bijna met pensioen? – Je kan niet meer van fonds veranderen vanaf 1 januari van het jaar waarin je de pensioenleeftijd bereikt of een vervroegd pensioen krijgt.

Regel je overkomst in 1-2-3

Om van sociaal verzekeringsfonds te veranderen vul je als zelfstandige een verklaring van ontslag en een verklaring van aansluiting in. Heb je een vennootschap? Dan vul je hiervoor ook een verklaring van ontslag en aansluiting in. Dat doe je hier - eenvoudig online, via onderstaande documenten.

Download het document, vul aan en stuur ze naar ons door. Wij zorgen dat je huidige fonds ze ontvangt voor 1 juli van het lopende jaar. Zo ben jij vanaf 1 januari een tevreden Acerta-klant.

Je zaak doen groeien – met Acerta

Kiezen voor Acerta, dat is kiezen voor de meest complete ondersteuning die jij als zelfstandige kan wensen. We zorgen ervoor dat 280 000 zelfstandigen en meewerkende echtgenoten en 110 000 vennootschappen gerust ondernemen en groeien. En staan te popelen om dat ook voor jou te doen.

Waarom Acerta

 • Je vindt alle dienstverlening om je ondernemersuitdagingen te klaren - onder één dak.
   
 • Je krijgt heldere antwoorden op complexe vraagstukken en advies, afgestemd op jouw situatie
   
 • We delen onze kennis graag en gul. Ons uitgebreid netwerk experten staat je bij - online en persoonlijk
   
 • Voordeligste sociaal verzekeringsfonds: bij Acerta betaal je de laagste beheerskosten van het land.
   
 • Altijd bereikbaar: online, telefonisch en op kantoor
   
 • We zijn marktleider, ja, en voor jou in beweging.
   
 • Jij staat centraal – als mens en ondernemer

Heb je nog een vraag?

Nood aan advies of vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Stel je vraag