Acerta: voorname hr-diensten

Ontzorgen en zorgen voor groei

Als fullservice hr-dienstengroep ondersteunt Acerta ondernemers in elke fase van hun groeiproces. En dat met een brede waaier aan advies, diensten en toepassingen rond loonadministratie, sociale zekerheid en vestigingsformaliteiten. We zijn ook een actieve speler in werving en selectie en het beheer en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. Zo bieden we organisaties totale ontzorging en helpen we ze om succes te boeken.

Proactief, persoonlijk en praktisch

We hebben oog voor de groeifase waarin onze klanten zich bevinden en de diversiteit van hun noden. Onze diensten beantwoorden aan specifieke behoeften en resulteren in praktisch toepasbaar advies en concrete voordelen. We vereenvoudigen en versnellen complexe en tijdrovende kwesties via heldere en toegankelijke services. Zo begeleiden we onze klanten stap voor stap en van mens tot mens in de juiste richting.

Afbeelding persoon

Mensen en ondernemingen doen groeien

De kracht van mensen staat centraal in alles wat we ondernemen. We zetten ons maximaal in om organisaties te ondersteunen bij de ontwikkeling, motivering en duurzame inzetbaarheid van hun menselijk kapitaal. We handelen van mens tot mens met een groot inlevingsvermogen en een open, positieve en toekomstgerichte kijk.

Acerta: cijfers en waarden

Toonaangevende hr-dienstengroep in België

Acerta telt 1.750 werknemers, verdeeld over 26 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

We realiseren meer dan 660.000 loonberekeningen per maand en zijn de hr-partner van
6.499 accountants, 327.000 zelfstandigen en 65.000 ondernemingen. Meer dan 200 grote ondernemingen verzilveren de voordelen van onze maatwerksoftware en -services.

Voor Acerta is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen loos begrip. De gemeenschappelijke delers van onze dienstverlening zijn integriteit, respect voor de diversiteit en eigenheid van onze en jouw mensen, en een grote verantwoordelijkheid ten aanzien van onze engagementen. Onze belangrijkste waarden zijn:

 • Klantgedreven performantie: we begrijpen de specifieke klantsituatie en begeleiden onze klanten naar een optimale oplossing. We zijn servicegericht en stellen duurzaamheid voorop in klantrelaties;
 • Fierheid: we denken in termen van oplossingen en opportuniteiten en kijken vooruit. We zijn trots op onze organisatie en nemen onze taken en verantwoordelijkheden op met veel enthousiasme;
 • Durf: we nemen initiatief en ondernemen actie. We omarmen veranderingen, maken zaken bespreekbaar en geven constructieve feedback;
 • Samen sterk: we pakken problemen als 1 team aan en gaan op zoek naar een gedeelde oplossing. We hebben respect voor elkaar, delen kennis met elkaar en stellen het groepsbelang voorop.

Acerta onderneemt bewust

Samen staan we sterk

Samen staan we sterk, daar geloven we bij Acerta rotsvast in. We dragen dan ook graag actief ons steentje bij als organisatie, om samen een welvarende economische omgeving en sociale context te creëren. Het is het hart van onze missie: klanten en partners ontzorgen, in élke groeifase van hun proces. Dit realiseren we door de kracht van onze mensen optimaal in te zetten.

Niet iedereen heeft toegang tot dezelfde kansen en mogelijkheden. Die kansen faciliteren staat bij Acerta voorop. Daarom ondersteunen we dan ook graag bepaalde organisaties en initiatieven. We zien het als onze plicht én uitdaging om bij te dragen aan een inclusieve maatschappij, waarin iedereen van de juiste ondersteuning kan genieten.

Voor elk initiatief het juiste platform

Om deze MBO-visie te realiseren, kiezen we er bewust voor om bepaalde doelen te steunen en helpen we medewerkers bij projecten waar zij hun schouders onder zetten. Deze initiatieven verdienen de nodige aandacht en krijgen binnen Acerta het juiste platform en zichtbaarheid. Waar mogelijk reiken we een helpende hand, of organiseren we een interessante ruil. Daarnaast zijn verschillende medewerkers actief als vrijwilliger in verschillende actiecomités en adviesraden.

Initiatieven

Benieuwd welke initiatieven wij zoal een hart onder de riem steken?
Ontdek er hieronder alvast enkele:

 • Ondernemers voor ondernemers
 • Een Hart voor Limburg
 • St.-Gerardus
 • Paasacties
 • De Warmste Week
 • Schenking iPads aan ziekenhuis

Duurzaamheidsrapport

Duurzaamheid wordt meer dan ooit een belangrijk topic binnen elke organisatie.

In kader van de Corporate Sustainabilty Reporting Directive (CRSD) wenst Acerta transparantie te bieden over haar duurzaamheidsbeleid.

Als hr-bedrijf streven we naar een duurzame en rendabele groei en realiseren we een positieve maatschappelijke impact o.m. door:

 • onze milieuvoetafdruk te verkleinen;
 • expertise en inzichten te leveren die de kwaliteit van arbeid en welzijn in ons land helpen verhogen;
 • adviezen en oplossingen die het hr-beleid van onze klanten verduurzamen;
 • een aangename, motiverende en inclusieve werkcontext voor onze eigen medewerkers;
 • een doeltreffende en veilige samenwerking met al onze stakeholders;
 • een correcte, transparante en secure toepassing van de regelgeving.
Downloaden