Benieuwd naar onze organisatie?

Maak kennis met Acerta

Geschiedenis

Mijlpalen in een notendop

Vandaag is Acerta een dynamische en toonaangevende hr-dienstengroep met een sterke verankering in Vlaanderen en een groeiende aanwezigheid in Brussel en Wallonië. We streven naar marktleiderschap in de sector en steunen daarbij op de talenten, de expertise en het enthousiasme van onze eigen medewerkers. Samen zorgen wij ervoor dat onze klanten de kracht van hun mensen zo waardevol mogelijk inzetten. Deze filosofie volgt de lijn van onze historische ontwikkeling.

Jong maar met rijke ervaring

Sinds 1 januari 2001 bestaan we als socialedienstengroep onder de naam Acerta. Toch hebben we veel meer jaren ervaring op de teller. Acerta ontstond immers uit een fusie van de afdelingen socialedienstverlening van de Boerenbond (BB) en het Verbond van Christelijke werkgevers en Kaderleden (nu ETION). De meer gestructureerde samenwerking van de sociaalrechtelijke afdelingen van de Boerenbond sinds de jaren 1970, werd in 1988 bekroond met een nieuwe gemeenschappelijke naam: SBB Dienstengroep. In 2001 smolten Boerenbond en het Verbond van Kristelijke Werkgevers (VKW) hun sociale secretariaten, sociale verzekeringsfondsen en kinderbijslagfondsen samen tot Acerta. SBB is vandaag een accountant- en adviesbureau.

We zijn in heel België actief - in Wallonië werd AliA Secrétariat Social de Waalse partner van Acerta. Die organisatie werd ook in 2001 opgericht. In 2003 breidde AliA zijn dienstenaanbod uit. Het Acerta kinderbijslagfonds en Acerta sociaal verzekeringsfonds boden hun services aan vanuit de AliA-kantoren en onder de merknaam AliA. Ook Acerta Consult, de pijler die ondernemingen via hr-consultancy ondersteunt, volgde deze aanpak. Sinds 1 januari 2008 werken Acerta en AliA als een geïntegreerde groep samen onder de naam Acerta. En in 2009 nam de Acerta groep Shéhérazade over om zijn activiteiten uit te breiden in Brussel en Wallonië.

Sectoraal sterk

In mei 2010 sloot Acerta een akkoord met Cepa Sociaal Secretariaat, dat gespecialiseerd is in loonberekeningen voor de haven en de logistieke sector. Sinds 1 januari 2011 bundelen beide partijen hun krachten in Acerta Port & Logistics.