Je werkt op de personeelsdienst. Of je start er binnenkort. Uiteraard wil je je collega's zelfzeker én correct verder helpen. Daar heb je hr-kennis en actuele informatie voor nodig. Aangevuld met voorbeelden uit het leven zoals het is op de werkvloer.
Wil jij helemaal mee zijn?
Dan is Sociaal recht in de praktijk dé sociaaljuridische stoomcursus die je nodig hebt. Na 6 volledige (op locatie) of 12 halve dagen (online klas) doe je vol vertrouwen je werk, met een hoofd vol praktische én opgefriste hr-kennis. Volledig 2024-proof.
Sociaal Recht in de Praktijk leert je
- welk contract je best voorstelt aan een nieuwe collega en hoe je dat correct opstelt
- het verschil tussen bruto- en nettoloon en hoe je dat correct berekent
- alle regels rond arbeidstijd
- vakantiedagen en -geld berekenen
- alle formaliteiten rond afwezigheden op het werk en de gevolgen
- wanneer je collega's recht hebben op tijdskrediet of thematisch verlof en hoe je dat correct aanvraagt
- alle verplichtingen en formaliteiten rond ontslag en uit dienst
Na de opleiding Sociaal recht in de praktijk
- Ken je de praktische ins en outs van de sociale wetgeving
- Is je kennis weer 100% up-to-date, en dat in een sterk veranderende wereld
- Kan je meteen aan de slag met wat je geleerd hebt
- Beantwoord je met kennis van zaken elke vraag over personeelsbeleid
- Kan je geheel vrijblijvend onze kennistest doen. Ben je geslaagd? Dan mag je het Certificaat Professional sociale wetgeving payroll toevoegen aan je cv.
- Heb je 3 maanden gratis toegang tot Trefzeker, dé Acerta kennisbank waar je alles terugvindt om ook ná de cursus bij de les te blijven
Interesse?
Check de praktische info en overtuig je baas. Nu al overtuigd? Schrijf je vandaag nog in bij Acerta Opleidingen. Beleef de opleiding volgens je voorkeur: op locatie in een klaslokaal of online aan je computerscherm. Op de inschrijvingspagina kies je voor het volledige traject of afzonderlijke modules.
Ook op maat van de lokale besturen
Werk je op de personeelsdienst bij een lokaal bestuur? Weet dan dat we deze opleiding ook aanbieden op maat van jouw sector: met specifieke wetgeving rond statutairen bijvoorbeeld, met praktijkcases eigen aan jouw werkomgeving en gegeven door trainers uit de sector. Deze opleiding bestaat ook in een online versie of gaat door op locatie als de omstandigheden dat toelaten.