Vorige

Wat als je medewerker een ongeval heeft tijdens het telewerken?

15 februari 2021 Ellen Van Grunderbeek Werkgevers

Thuiswerken is een dagelijks realiteit voor heel wat mensen. Wat als je medewerker een ongeval heeft tijdens het telewerken? Is de arbeidsongevallenwet dan van toepassing? Waarmee moet je allemaal rekening houden? Je leest het hier.

Leestijd: Later lezen?

Is de arbeidsongevallenwet van toepassing op telewerkers?

Wanneer je werknemer een ongeval heeft tijdens en door de uitvoering van de arbeidsovereenkomst, en dat ongeval een letsel veroorzaakt, dan is er sprake van een arbeidsongeval. De arbeidsongevallenverzekeraar kan (eventueel) een tegenbewijs leveren.

Ook een ongeval tijdens het telewerken staat gelijk aan een ongeval tijdens de uitvoering van de arbeidsovereenkomst. Dat geldt zowel voor structureel, occasioneel als corona telewerk. Wanneer je thuis van de trap valt tijdens professioneel telefoongesprek, dan spreken we bijvoorbeeld van een arbeidsongeval. Wanneer je tijdens de middagpauze in de tuin voetbalt en slecht valt, dan is dat geen arbeidsongeval.

Welke ongevallen zijn gedekt?

Zowel arbeidsongevallen als arbeidswegongevallen zijn gedekt.

Arbeidswegongevallen zijn de ongevallen die zich voordoen op het normale traject dat de werknemer aflegt om zich van zijn verblijfplaats naar zijn plaats van tewerkstelling, en omgekeerd, te begeven. In vele gevallen zal de woonst van de werknemer de thuiswerkplaats zijn, maar het is evengoed mogelijk dat de werknemer vrij een andere plaats kiest om te telewerken. Verder worden ongevallen die voorvallen op de weg van en naar de school of opvangplaats van zijn kind enerzijds, en op de weg van en naar de plaats waar de telewerker gaat eten (of eten gaat (af)halen) anderzijds, als arbeidswegongeval erkend.

Wat in geval van twijfel?

Een telewerker die een arbeidsongeval heeft, kan het enkel als arbeidsongeval laten erkennen als telewerk binnen de organisatie toegestaan is (generiek of punctueel, collectief of individueel). Hiervoor moet er een schriftelijk document bestaan. Als werkgever doe je er dus goed aan om vast te leggen waar en wanneer telewerk gepresteerd moet worden. Volgens de nieuwe cao over corona telewerk, moet je hier trouwens al duidelijke afspraken over maken via een cao op ondernemingsniveau, een wijziging van het arbeidsreglement, een individueel akkoord of een thuiswerkpolicy.

Als er een schriftelijk bewijs is, dan zal het vermoeden van een arbeidsongeval enkel gelden voor ongevallen in de woonplaats of andere plaats waar het telewerk gewoonlijk uitgevoerd wordt en die plaatsvinden tijdens de normale werkuren (die gelden op de bedrijfslocatie).

Als er geen schriftelijk document voorhanden is, dan zal je werknemer slechts van dekking kunnen genieten wanneer hij het bewijs kan leveren dat het arbeidsongeval zowel tijdens als door de uitvoering van de arbeidsovereenkomst gebeurde.

Om verzekeringsrechtelijke problemen te vermijden, breng je best je arbeidsongevallenverzekeraar op de hoogte van de telewerksituatie met het oog op een correcte risico-evaluatie. Als je medewerker thuis een arbeidsongeval heeft, dan moet je dit steeds aangeven bij je verzekeraar.  

Bouw aan een duurzaam en toekomstgericht thuiswerkbeleid

Thuiswerk is een blijver. Hoe kan je je organisatie optimaal aanpassen aan deze nieuwe manier van werken? Het begint met een correct juridisch kader, maar gaat veel verder dan dat.

Maak van thuiswerk een succes

Deel dit artikel

Geschreven door Ellen Van Grunderbeek

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Ook in februari flitscontroles op telewerk
Werkgevers

Ook in februari flitscontroles op telewerk

04 februari 2021 Amandine Boseret

Na een eerste reeks flitscontroles op telewerk in januari, worden er ook in februari flitscontroles voorzien. Wat houdt dat precies in voor de werkgever?

Lees meer
Acerta Podcast #3: hoe succesvol leidinggeven vanop afstand?
Werkgevers

Acerta Podcast #3: hoe succesvol leidinggeven vanop afstand?

02 februari 2021 Nele Ronsmans

Hoewel leidinggeven vanop afstand en leidinggeven ‘van dichtbij’ in de kern niet zo heel veel van elkaar verschillen, komen er bij het afstandswerken extra uitdagingen kijken.

Lees meer
Nieuw: wettelijk kader voor thuiswerk vanwege corona
Werkgevers

Nieuw: wettelijk kader voor thuiswerk vanwege corona

28 januari 2021 Amandine Boseret

De Nationale Arbeidsraad heeft een cao gesloten die een wettelijk kader biedt voor thuiswerk dat opgelegd wordt vanwege de coronacrisis.

Lees meer