Btw aanvragen, wijzigen, stopzetten?

Je ondernemingsnummer is als je vingerafdruk: op basis hiervan ben je officieel gekend. Ook je btw-nummer staat voor je unieke identiteit. Zonder kun je niet ondernemen. Je moet dan ook elke wijziging of de stopzetting ervan doorgeven aan de Kruispuntbank Voor Ondernemingen.

Activeer je btw-nummer

Was je niet btw-plichtig en word je dit nu wel? Of start jij een tweede bedrijf en kreeg je een nieuw ondernemingsnummer? Dan moet jij nu je btw-nummer laten activeren.

Wil je dit graag snel in orde brengen? Via Acerta regel je alles in 1-2-3. Wij zorgen dat je aanvraag goed wordt ingevuld en brengen je btw-nummer met plezier voor jou in orde. Voor deze dienst betaal je 78,65 euro.

Activeer je btw-nummer

Btw-wijzigingen doorgeven

Zijn er wijzigingen in de gegevens die je aan de btw-administratie hebt doorgegeven? Dan ben je verplicht om deze te melden. Acerta helpt je om met de btw-administratie in orde te zijn. Voor deze dienst betaal je 60,50 euro.

We zorgen dat alle wijziging van gegevens die specifiek voor btw-doeleinden zijn, correct doorgegeven zijn:

  • gewijzigd recht op btw-aftrek
  • wijziging van het rekeningnummer voor de teruggaven van btw
  • schrapping of verhuis van de voornaamste administratieve zetel
  • wijziging van je btw-activiteiten of nieuwe btw-activiteiten
  • de overdracht van een bedrijfsafdeling.

Vul het contactformulier in en wij regelen je aanvraag. 

Geef een btw-wijziging door aan Acerta

Stopzetting btw-nummer

Zet je als btw-plichtige je activiteiten stop? Dan moet je daarvan - binnen de maand na de stopzetting - aangifte doen bij de btw-administratie, zodat die je btw-identificatie kan schrappen. Voor deze dienst betaal je 60,50 euro.

Het moet om een volledige, definitieve en effectieve stopzetting gaan. Bijvoorbeeld door een overlijden, een faillissement of een vereffening. Let op: als je de stopzetting te laat meldt, loop je het risico op boetes en betaal je eventueel nog langer sociale bijdragen.

Stop je btw-nummer
btw nummer aanvragen, stopzetten btw nummer
btw nummer aanvragen, stopzetten btw nummer

Vergeet de KBO niet!

Denk eraan: wijzigingen die geen verband houden met de btw, bijvoorbeeld een verandering van juridische vorm, moeten niet aan de btw-administratie gemeld worden, maar wél aan het ondernemingsloket. Vraag Acerta om dit voor je regelen.

Zit je nog met vragen over je btw-nummer?

Aarzel niet en stel ze ons via het formulier. Wij beantwoorden al je vragen en brengen de activatie, wijziging of stopzetting van je btw-nummer graag voor je in orde.

Contacteer ons over je btw-nummer