Vorige

Elektrisch rijden: wat zijn de zakelijke mogelijkheden?

23 november 2018 Starters

Ben je nog op zoek naar een geschikte bedrijfswagen? Aangezien het meestal om een flinke investering gaat, is het goed als ondernemer naar de verschillende mogelijkheden en aanverwante kosten te kijken. 
– door Total.

Leestijd: Later lezen?

Geen bedenkingen meer nodig bij elektrisch rijden

Eerdere bedenkingen bij het elektrisch rijden hadden meestal betrekking op de ‘range anxiety’, de angst om onderweg stil te vallen. Die angst is in tussen ongegrond, de meeste modellen hebben nu een actieradius van ruim 200 km. Ook de angst om niet tijdig bij een laadpaal aan te komen, is nu onnodig. Het Europees netwerk telt al meer dan 40.000 laadpunten, waarvan 2000 in België. Total Gas & Power zet concrete stappen en installeert in hun tankstationssnellaadpunten, die actief zullen zijn tegen het eind van 2018.

Tip: als je onderweg in de file staat, gebruik die kostbare tijd dan efficiënt en zoek een laadstation op bij een wegrestaurant. Terwijl jij je mail wegwerkt dankzij gratis wifi of enkele telefoontjes pleegt, laadt jouw auto op.

Een elektrische bedrijfswagen aankopen?

De afgelopen jaren heeft de overheid de aanschaf van een elektrische auto flink aangemoedigd. De aanschaf van een elektrische auto is zakelijk interessant.

Besturen elektrische wagen2_acerta
Opladen elektrische wagen2_acerta

Een elektrische auto zakelijk leasen

Maar ook het leasen van een elektrische zakelijke auto is aantrekkelijk. De impact van jouw elektrische bedrijfswagen mag geen impact hebben op je energiefactuur thuis. Daarom werkt men samen met energieleveranciers. Zo zou men het aantal kilowattuur, dus de verbruikte elektriciteit, aan de werkgever kunnen doorrekenen. Hoe gaat dit dan in zijn werk? Total Gas & Power zorgt voor een exclusieve oplossing: via de laadpaal wordt de gebruikte elektriciteit geïsoleerd en vervolgens via een cloudoplossing gecentraliseerd.

Deze informatie wordt doorgestuurd naar de werkgever, die van de fiscale aftrekbaarheid kan genieten.

Kosten van een elektrische auto

Er wordt nog te veel gefocust op de aankoopprijs van een elektrische auto, die momenteel nog hoog is. Het totale kostenplaatje, verbruiks – en onderhoudskosten, ligt een pak lager dan bij andere auto’s! Nu het aanbod van elektrische wagens stijgt, mogen we ook een daling van de aankoopprijs verwachten. Elektrisch rijden zal in een stroomversnelling komen!

Total Gas & Power engageert zich in de perfecte service voor morgen!

Door zowel diensten rond mobiliteit, infrastructuur, als rond energievoorziening te leveren, verwerft Total Gas & Power een ideale positie om de transitie van traditionele brandstoffen naar elektrisch aangedreven voertuigen mogelijk te maken. Het aanbieden van zowel de infrastructuur en het leveren van de energie zorgt voor geloofwaardigheid en vormt een handige hefboom naar de fleetmanagers bij bedrijven.

Om de toekomst voor te zijn positioneert Total Gas & Power zich nu binnen e-mobility en leren ze vandaag uit hun ervaring om in de toekomst een perfecte service aan te bieden.

Total

Aftrekbaarheid kosten en belastingen

  • Voor vennootschappen kan je een volledig 100 % elektrische wagen 120% aftrekken van je kosten en je belastingen.
  • De elektriciteit zelf kan je voor 75% aftrekken.

Voordelen alle aard (VAA):

  • Voor een 100% elektrische auto wordt de laagste CO2 percentage van 4% toegepast, met een minimum VAA van 1310 euro.
  • VAA = Catalogusprijs*ouderdom*CO2percentage*6/7

In Vlaanderen krijgen 100% elektrische wagens en hybrides (met een Co2 uitstoot lager dan 50g/km) een vrijstelling op:

  • de belasting op inverkeerstelling
  •  de verkeersbelasting

TOTAL Gas &Power is de enige speler op de energiemarkt die een totaaloplossing biedt voor het laden van jouw elektrisch(e) voertuig(en): zo beschik je over een oplaadsysteem bij je thuis, onderweg via de snellaadpalen in het grootste tankstation-netwerk van België en één van de grootste in Europa en op kantoor dankzij esthetische laadpalen die op de parking of in de garage van jouw bedrijf geplaatst kunnen worden.

Bovendien is TOTAL ook de enige energieleverancier die “split billing” mogelijk maakt m.a.w. die toelaat om thuis het onderscheid te maken tussen jouw persoonlijk verbruik (voor je privé woning) en het verbruik gelinkt aan je bedrijfswagen. Zo hoef je niets voor te schieten en wordt het verbruik voor jouw bedrijfswagen rechtsreeks aan jouw bedrijf gefactureerd.

Voor meer info: bel naar 02/486.21.21 of stuur een mail naar pro@totalgp.be.

www.totalgp.be/acerta 

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

blog studietips_acerta
Starters

5 tips om beter te studeren

17 mei 2024

Het is weer zover: de blok. Nog even doorbijten en je hebt je diploma op zak. Lees hier onze belangrijkste tips en ga voorbereid aan de slag!

Lees meer
Starters

Welke drie vragen hebben startende zelfstandigen?

24 april 2024
Els Schellens

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt, je wil de sprong wagen en starten als zelfstandige. En daar komt heel wat bij kijken! Wij bundelden de drie meestgestelde vragen uit onze Starters academie en helpen je zo op weg. Klaar om te starten?

Lees meer
Starters

Intellectuele eigendom

06 maart 2024
Els Schellens

Bij het opzetten van een nieuwe onderneming is er veel te overwegen: ondernemingsplannen, financiële haalbaarheid, marktanalyse, en klantenfeedback. Een aspect dat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is het beschermen van intellectuele eigendom (IE).

Lees meer