Vorige

Starten als zelfstandige: 2021 in cijfers

26 januari 2022 Starters
Katrien Jonckheer

Zelfstandig worden zit nog steeds in de lift. In 2021 waren er (opnieuw) meer startende zelfstandigen dan het jaar voordien. Een stijgende trend die zich de afgelopen jaren - ondanks corona - blijft verderzetten. In België hebben meer dan 131.000 zelfstandigen hun zaak opgestart in 2021 volgens Trends Business Information, waarbij meer dan 30.000 starters kozen voor Acerta als sociaal verzekeringsfonds. We geven je een jaaroverzicht van 2021 met enkele interessante facts & figures over startende zelfstandigen.

Leestijd: Later lezen?

‘Coronastarters’

Niet geheel onverwachts startten zelfstandigen in 2021 hun zaak op in sectoren die het minst – of toch in mindere mate -  negatieve gevolgen van de coronapandemie gevoeld hebben. Enkele kerncijfers van starters aangesloten bij Acerta:

starten als zelfstandigen 2021 in cijfers_acerta

Acerta blijft zelfstandigen overtuigen

Meer dan 30.000 zelfstandigen hebben in 2021 hun eigen zaak opgestart bij Acerta. Het bewijs dat Acerta sterk is in het ondersteunen en begeleiden van startende zelfstandigen en terecht marktleider is. Van één-op-één begeleiding tot de Starters academie en zelfs tot artificiële intelligentie. In cijfers geeft dat de volgende resultaten:

  • Meer dan 3.000 mensen schreven zich in voor de Starters Academie van Acerta;
  • 35.000 (pre-)starters ontvingen het Starters Magazine van Acerta met allerlei tips, tricks en handige weetjes.
  • Een 2.000-tal (startende) zelfstandigen maakten een video-afspraak met een medewerker van Acerta.
  • Chatbot Cas beantwoordde bijna 12.000 vragen via de chatfunctie op onze website.
  • We ontvingen net geen 13.000 vragen via ons dynamisch webformulier.

Er is geen twijfel aan, Acerta gaat all-the-way om (startende) zelfstandigen optimaal te ondersteunen en te begeleiden. Want starten als zelfstandigen, dat roept heel wat vragen op en vergt heel wat voorbereidingswerk. Wij willen natuurlijk dat jouw opstart een succes wordt, ook in 2022!

Starten als zelfstandige?

Bekijk al onze diensten voor startende zelfstandigen.

Ik wil starten

Deel dit artikel

Katrien Jonckheer3_acerta

Geschreven door Katrien Jonckheer

Director Starters en Zelfstandigen bij Acerta

Gerelateerde artikels

Starters

Welke drie vragen hebben startende zelfstandigen?

24 april 2024
Els Schellens

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt, je wil de sprong wagen en starten als zelfstandige. En daar komt heel wat bij kijken! Wij bundelden de drie meestgestelde vragen uit onze Starters academie en helpen je zo op weg. Klaar om te starten?

Lees meer
Starters

Bijverdienen als zelfstandige na je pensioen

30 oktober 2023
Mieke Bruyninckx

Vele gepensioneerden verdienen een aardig centje bij als zelfstandige. Ontdek waar je op moet letten en welke voordelen er zijn aan een zelfstandig statuut, ook op latere leeftijd.

Lees meer
Starters

Starten als vrije beroeper? Dit zijn de meest populaire keuzes.

25 oktober 2023
Els Schellens

Nog nooit startten zoveel zelfstandigen in een vrij beroep als afgelopen jaar. Er zijn natuurlijk een aantal voordelen maar ook zaken waar je zeker op moet letten als je voor een vrij beroep wil gaan. Benieuwd wat de meest gekozen vrije beroepen zijn? We lijsten ze voor je op.

Lees meer