Vorige

Starten als zelfstandige: 2021 in cijfers

26 januari 2022 Katrien Jonckheer Starters

Zelfstandig worden zit nog steeds in de lift. In 2021 waren er (opnieuw) meer startende zelfstandigen dan het jaar voordien. Een stijgende trend die zich de afgelopen jaren - ondanks corona - blijft verderzetten. In België hebben meer dan 131.000 zelfstandigen hun zaak opgestart in 2021 volgens Trends Business Information, waarbij meer dan 30.000 starters kozen voor Acerta als sociaal verzekeringsfonds. We geven je een jaaroverzicht van 2021 met enkele interessante facts & figures over startende zelfstandigen.

Leestijd: Later lezen?

‘Coronastarters’

Niet geheel onverwachts startten zelfstandigen in 2021 hun zaak op in sectoren die het minst – of toch in mindere mate -  negatieve gevolgen van de coronapandemie gevoeld hebben. Enkele kerncijfers van starters aangesloten bij Acerta:

Acerta blijft zelfstandigen overtuigen

Meer dan 30.000 zelfstandigen hebben in 2021 hun eigen zaak opgestart bij Acerta. Het bewijs dat Acerta sterk is in het ondersteunen en begeleiden van startende zelfstandigen en terecht marktleider is. Van één-op-één begeleiding tot de Starters academie en zelfs tot artificiële intelligentie. In cijfers geeft dat de volgende resultaten:

  • Meer dan 3.000 mensen schreven zich in voor de Starters Academie van Acerta;
  • 35.000 (pre-)starters ontvingen het Starters Magazine van Acerta met allerlei tips, tricks en handige weetjes.
  • Een 2.000-tal (startende) zelfstandigen maakten een video-afspraak met een medewerker van Acerta.
  • Chatbot Cas beantwoordde bijna 12.000 vragen via de chatfunctie op onze website.
  • We ontvingen net geen 13.000 vragen via ons dynamisch webformulier.

Er is geen twijfel aan, Acerta gaat all-the-way om (startende) zelfstandigen optimaal te ondersteunen en te begeleiden. Want starten als zelfstandigen, dat roept heel wat vragen op en vergt heel wat voorbereidingswerk. Wij willen natuurlijk dat jouw opstart een succes wordt, ook in 2022!

Starten als zelfstandige?

Bekijk al onze diensten voor startende zelfstandigen.

Ik wil starten

Deel dit artikel

Katrien Jonckheer

Geschreven door Katrien Jonckheer

Director Starters en Zelfstandigen bij Acerta

Gerelateerde artikels

Vind gemakkelijk werk als zelfstandige met YoungOnes
Starters

Vind gemakkelijk werk als zelfstandige met YoungOnes

09 mei 2023

Op zoek naar een manier om als zelfstandige snel aan de slag te gaan? Iets bijverdienen naast je gewone job of als student of fulltime freelancer worden? YoungOnes heeft het antwoord voor jou! Dankzij de app van YoungOnes vind je werk als zelfstandige met slechts een paar clicks op je telefoon. En met jobs beschikbaar in verschillende branches kun...

Lees meer
3 financiële vragen van startende zelfstandigen
Starters

3 financiële vragen van startende zelfstandigen

01 februari 2023 Els Schellens

Starten als zelfstandige brengt heel wat vragen met zich mee. We bundelden drie veelgestelde financiële vragen uit onze Starters academie.

Lees meer
Hoe begin je goed voorbereid aan de opstart van je zaak?
Starters

Hoe begin je goed voorbereid aan de opstart van je zaak?

24 januari 2023

Wij polsten bij 1 600 zelfstandigen naar hoe ze tegenover hun keuze voor een loopbaan als zelfstandige staan. Uit de bevraging bleek dat meer dan 8 op 10 tevreden is met hun keuze. Maar als ze iets anders zouden aanpakken, dan is het hun voorbereiding.

Lees meer