Vorige

De klokkenluidersrichtlijn: deadline nadert

16 november 2023 Werkgevers
Miet Vanhegen

De Europese klokkenluidersrichtlijn geldt nu ook in België. Organisaties met minstens 50 werknemers zijn sinds 15 februari 2023 verplicht een intern meldingssysteem op te zetten. Heb jij een bedrijf met 50 tot 249 werknemers? Dan heb je nog tot 17 december 2023 om dit meldingskanaal op te zetten.

Leestijd: Later lezen?

Belgische bedrijven moeten snel werk maken van de implementatie

Uit een recente bevraging blijkt dat slechts 20% van de Belgische bedrijven al in orde is met de klokkenluidersrichtlijn. De helft is wel degelijk op de hoogte van de regelgeving, maar moet dit nog implementeren. 31% weet echter niet wat de klokkenluidersreglementering inhoudt, terwijl deze regelgeving intussen al sinds november 2022 in voege is. We frissen hierbij graag het geheugen nog eens op.

Waarom een klokkenluidersregelgeving belangrijk is

Laten we beginnen bij het begin: wat is een klokkenluider precies? Een klokkenluider is iemand die mistoestanden in zijn (voormalige) organisatie aan het licht brengt. De nieuwe wetgeving verplicht het opzetten van meldingskanalen zodat je reeds in een vroeg stadium inbreuken op bepaalde wetgeving binnen private organisaties kan opsporen en behandelen. Tegelijkertijd biedt dit een doeltreffende bescherming aan de klokkenluiders.

Wie kan er allemaal een klokkenluider zijn?

  • een (ex-)werknemer;
  • een sollicitant;
  • een vrijwilliger;
  • een stagiair;
  • een zelfstandige werkzaam in de onderneming;
  • een aandeelhouders;
  • een bestuurders;
  • personen die werken onder toezicht en leiding van (onder-)aannemers en leveranciers.

Wat moet je als bedrijf voorzien bij het opzetten van een klokkenluidersrichtlijn?

Om te beginnen denk je nu al best na of je het inhouse gaat opzetten of eerder extern uitbesteden. Zal er een bepaalde persoon waken over deze richtlijn? Welke policy wil je binnen de onderneming aannemen en hoe ga je informatie over de meldingskanalen kenbaar maken?

Bereid je voor op de klokkenluidersrichtlijn

Via een partner kan Acerta je een laagdrempelige, gebruiksvriendelijke tool aanbieden die tegelijkertijd de noodzakelijk privacy garandeert. Acerta biedt je ook modeldocumenten, workshops en individuele ondersteuning aan voor het implementeren van de richtlijn.

Deel dit artikel

Geschreven door Miet Vanhegen

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Loopbaanonderbreking vroeger beëindigen: weldra minder nadelen

29 mei 2024
Amandine Boseret

Binnenkort moeten werknemers geen uitkeringen meer terugbetalen wanneer ze vroegtijdig hun loopbaanonderbreking stopzetten. Er gelden nog steeds wel een aantal voorwaarden.

Lees meer
Werkgevers

Loontransparantie: van richtlijn naar beleid

24 mei 2024
Dries Rutten

Binnen anderhalf jaar treedt de Europese richtlijn in werking. Wat betekent dit concreet voor bedrijven en hoe transparant zijn werkgevers vandaag al?

Lees meer
Werkgevers

Hoe de (zomer)vakantie goed organiseren?

22 mei 2024
Marijke Beelen

De zomervakantie kondigt zich aan en dat betekent dat agenda’s op elkaar moeten worden afgestemd. Hoe pak je dat als werkgever het beste aan? Welke soorten afwezigheid kunnen werknemers opnemen?

Lees meer