Vorige

Het cafetariaplan: wat zijn de meest gekozen voordelen?

05 oktober 2023 Werkgevers
Ellen Roelants

Het cafetariaplan, ook gekend als flexibel verlonen, is een manier om je werknemers inspraak te geven in hun loonpakket. Je legt als werkgever de voordelen vast en laat je medewerkers hier zelf uit kiezen. Op die manier sluit het loonpakket beter aan bij de persoonlijke noden en kiest iedereen zelf of hij/zij in het plan stapt. Een cafetariaplan is bovendien budget neutraal: er zijn extra kosten als werkgever, maar de loonkost blijft onveranderd. Een echte win-win dus, want je werknemers krijgen meer waarde(ring) voor hetzelfde geld.

Leestijd: Later lezen?

Pensioensparen: de ultieme nummer één van het cafetariaplan

De combinatie van de hoge inflatie en de energiecrisis deed ons allemaal wat meer nadenken over onze financiële toekomst. Wie van zijn/haar werkgever de mogelijkheid kreeg een deel van het loon zelf samen te stellen, kiest vaak voor een financieel appeltje voor de dorst. Meer dan een kwart van de Belgen met een cafetariaplan doet aan pensioensparen via de werkgever.

Naast het spaarpotje voor de oude dag kiest opnieuw meer dan 10% voor extra cash via warrants. Met warrants bied je je werknemers de mogelijkheid om de loonkost van hun bonus om te zetten in cash, en dit binnen de 24 uur.

Hybride werken zorgt voor stijging in multimedia

Door het thuiswerken kunnen werknemers hun work-lifebalans beter bewaken en hebben ze daarom minder nood aan extra vakantiedagen. Samen met mobiliteitsoplossingen, zoals bedrijfswagens verliest dit voordeel aan populariteit. Het effect van hybride werken uit zich dan weer wel in multimedia. Op de tweede plaats staan de GSM en pc of laptop als meest gekozen extralegaal voordeel.

Zelf loon samenstellen motiveert

En dat blijkt uit eigen onderzoek: ongeveer 70% van de Belgische werknemers wil zijn/haar loonpakket zelf samenstellen. Een flexibel loonpakket combineert alle componenten van het ABC van gemotiveerde werknemers (Autonomie, betrokkenheid en competentie). Zo kan je als werkgever de inzet, tevredenheid en trouw van je medewerkers verhogen.

Een flexibel verloningssysteem binnen jouw bedrijf?

Ga vandaag nog aan de slag met een loonpakket op maat van je werknemers. Maak je deel uit van een KMO? Je hoeft geen grote onderneming te hebben om met flexibele verloning te starten. Acerta Consult helpt je met een plan op maat van je organisatie

Ontdek alle voordelen van een cafetariaplan

Deel dit artikel

Geschreven door Ellen Roelants

Senior Consultant

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Panel Webinar Acerta Consult: Wat is ESG en waarom moet je hier als organisatie mee aan de slag?

27 februari 2024
Ellen Van Grunderbeek

ESG: een term die overal steeds vaker opduikt in het bedrijfsleven. Maar wat is ESG, hoe zit het met de verplichte rapportering en hoe integreer je dit in je strategie? De experten van Acerta Consult gingen in dialoog met enkele experten uit het bedrijfsleven tijdens het Panel webinar. Wij somden de belangrijkste zaken op.

Lees meer
Werkgevers

Mobiliteitsoplossingen voor je werknemers: de fiets als favoriet

25 januari 2024
Charlotte Thijs

Een leasefiets, (elektrische) bedrijfswagen of mobiliteitsbudget? Er zijn veel mogelijkheden om je werknemers flexibel te belonen als het op mobiliteit aankomt. En dit kan ook nog eens op een groene en duurzame manier.

Lees meer
Werkgevers

De juiste inzichten voor jouw hr-beleid in 2024: de Inspiratienota

16 januari 2024
Chris Wuytens

Welke hr-trends zullen dit jaar cruciaal zijn om als bedrijf op in te zetten? Van duurzame loopbanen, tot digitalisering van je hr. We doken in onze cijfers en belichten vijf hr-werven die de basis zullen vormen voor een flexibele en moderne hr in 2024.

Lees meer