Vorige

Acerta lanceert coolblue.be voor administratie zelfstandigen

17 september 2021

Webshop icounter.be is het eerste digitale ondernemingsloket voor alle zelfstandigen

Brussel, 17 september 2021 – Hr-dienstverlener Acerta lanceert vandaag een onafhankelijk digitaal ondernemingsloket, icounter.be, voor de bijna 1,2 miljoen zelfstandigen in België. In de webshop kunnen alle zelfstandigen terecht om praktische aangelegenheden in een handomdraai te regelen, zoals hulp bij het toevoegen van een nieuwe vestiging in de Kruispuntbank van Ondernemingen of begeleiding bij het melden van een gegevenswijziging aan de btw-dienst. Tijdens coronacrisis bleek dat 1 op 5 zelfstandigen premies zouden misgelopen zijn omdat hun gegevens niet correct waren. icounter.be wil zelfstandigen ontzorgen en uitgroeien tot de coolblue.be voor de administratie van alle zelfstandigen.

Leestijd: Later lezen?
Zelfstandige krijgt binnen de 24 uur antwoord op vraag

Bij de uitbouw van zijn of haar zaak, zet elke zelfstandige nieuwe stappen: een verhuizing, een nieuw bankrekeningnummer, een tweede winkel, enzovoort. Voortaan kunnen de meer dan 1 miljoen zelfstandigen in België voor advies en begeleiding bij al deze carrièrestappen terecht in het digitale ondernemingsloket icounter.be. Zelfstandigen krijgen er niet alleen gratis duiding bij de gestelde vraag, maar vinden er ook de nodige administratieve ondersteuning met een klik op de knop. Hr-dienstverlener Acerta is de drijvende kracht achter de nieuwe dienstenwebshop voor zelfstandigen.

Christine Festjens, Managing Director van Acerta Starters & Zelfstandigen: “icounter.be is een perfect voorbeeld van een innovatieproject dat past in het engagement van Acerta om dienstverlening door digitalisering te optimaliseren. Voor onze klanten doen we dat al via bijvoorbeeld www.ikwilstarten.be, en ook de tool die we aan het ontwikkelen zijn voor boekhoudkantoren is daar een voorbeeld van. Met icounter.be beperken we ons niet langer tot onze eigen klanten, maar zullen we álle zelfstandigen informeren en desgewenst ontzorgen. Vandaag zijn we hiermee een voorloper: er is nog geen enkele dergelijke tool op de markt.”

Coolblue.be voor zelfstandigen

Het nieuwe ondernemingsloket start met grote ambities: uitgroeien tot dé webshop voor alle zelfstandigen in België. Het platform belooft dat alle concrete aanvragen van zelfstandigen tijdens de werkweek binnen de 24 uur worden verwerkt. Wanneer een zelfstandige bijvoorbeeld informatie zoekt over wat hij/zij moet doen om een tweede winkel te openen, zal icounter.be de zelfstandige niet alleen informeren over de noodzaak om een nieuwe vestiging toe te voegen in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) en om de gegevenswijziging te melden aan de btw, het zal ook aanbieden om de zelfstandige te helpen met de praktische uitvoering. Hangt er een prijskaartje aan die uitvoering, dan geeft icounter.be de prijs op voorhand transparant mee.

Christine Festjens: “We zien icounter.be graag als de coolblue.be voor zelfstandige ondernemers. De vraag en nood van zelfstandigen naar zo’n allesomvattende dienstenwebshop is groot. Zo stelden we vast dat 1 op de 5 zelfstandigen tijdens de coronacrisis premies zouden misgelopen zijn, omdat hun gegevens in de Kruispuntenbank niet up-to-date waren. Velen liepen ook verloren in het administratieve doolhof. Vandaag lanceren we een allesomvattende, digitale en snelle oplossing voor veel voorkomende wijzigingen in hun zaak.”

Voorlopig is icounter.be enkel in het Nederlands beschikbaar, maar dit jaar zal de volledige webshop ook in het Frans en in het Engels aangeboden worden.

Deel dit artikel