Vorige

Infino lanceert calculator om kindergeld eenvoudig te berekenen

21 december 2018
Leestijd: Later lezen?

Leuven, 21 december 2018 - Vanaf 1 januari 2019 wordt de bestaande kinderbijslag in Vlaanderen vervangen door het ‘Groeipakket’. Infino lanceert een snelle en eenvoudige online calculator om (nieuwe) ouders te helpen bij het berekenen van het kindergeld.

In het Groeipakket krijgen kinderen die geboren worden vanaf 1 januari 2019 een basisbedrag van 163,20 euro per maand. De rangorde binnen het gezin en de leeftijdsbijslagen per kind gelden voor hen niet meer.

Gezinnen waar alle kinderen geboren zijn voor 1 januari ontvangen in 2019 hetzelfde bedrag als in 2018. Wanneer er na januari 2019 in deze gezinnen kinderen bijkomen, gelden er ‘overgangsmaatregelen'. Daarnaast zijn er ook wel wat extra toeslagen.

Om een duidelijk zicht te geven op wat deze wijzigingen betekenen, lanceert Infino een online calculator, die snel en eenvoudig de som maakt aan de hand van enkele vragen.

Ontdek de Infino-calculator hier.

Over INFINO
Acerta en Securex hebben hun expertise samengebracht en Infino opgericht. Als nieuwe uitbetaler zorgt Infino ervoor dat gezinnen tijdig en correct hun Groeipakket ontvangen. Deze nieuwe uitbetalingsactor geniet de steun van Kind en Gezin.
Elk kind wordt geboren met talenten. Voor Infino is dit de sleutel voor een gelukkig en succesvol leven. Infino zet zich samen met de ouders in om deze talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daar willen wij het verschil maken.

Deel dit artikel