Vorige

Kathelijne Verboomen nieuwe Director Kenniscentrum Acerta

01 juli 2019
Leestijd: Later lezen?

Brussel, 1 juli 2019 – Acerta wil kennis, beleid en klantgerichtheid nauwer met elkaar verbinden. Laat dat nu precies ook de ambitie zijn van Kathelijne Verboomen, die per 1 september Acerta’s Kenniscentrum zal gaan leiden.

Op 1 september 2019 start Kathelijne Verboomen als de nieuwe Director van het Kenniscentrum van Acerta. Haar loopbaan tot nu brengt exact kennis, beleid en klantgerichtheid samen. “In mijn gesprek met CEO Christophe Deroose, zijn het de ruimte voor innovatie en het mee mogen bouwen dat mij enorm aantrok. Ook het geloof van de directie van Acerta in de kracht en de meerwaarde van een kwalitatief kenniscentrum, klonken me als muziek in de oren. Deze job is gewoon de perfecte volgende logische stap in mijn loopbaan. Ik heb echt het gevoel dat alles hier bij elkaar komt”, zegt Kathelijne Verboomen over haar nieuwste uitdaging.

Kennis ten dienste van de klant en om te wegen op het beleid

Kathelijne Verboomens loopbaan begon in de HR-services, bij Partena, StepStone en SD Worx. Bij die laatste was ze achtereenvolgens Manager binnen de unit Opleidingen en Business Unit Manager voor Reward, Tax en Data. Wat haar nieuwste uitdaging bij Acerta betreft, durft ze te beginnen bij het begin, namelijk bij de vraag: waar moet Acerta’s Kenniscentrum mee bezig zijn? Dat ze het woord ‘beleid’ in de naam van het departement zou willen verankeren, zegt veel over haar ervaring en haar ambitie. Kathelijne komt rechtstreeks van het kabinet van ex-vice-eersteminister Kris Peeters, waar ze Adviseur Werk was. Al van april 2015 werkte ze er mee aan de besluitvorming op federaal niveau inzake werk. Inzake de Wet Werkbaar Wendbaar Werk deed zij zowel inhoudelijk wetgevend werk als algemeen coördinerend werk. Daarnaast behoren ook de thema’s jaarlijkse vakantie, gender, discriminatie, future of work, deeleconomie, competitiviteit, work-life balance en internationale dossiers tot haar domein.

Kathelijne Verboomen: “We willen als Acerta als een volwaardige HR-partner worden beschouwd voor de klant. Dit kan alleen als het volledige plaatje klopt. De nieuwe wetgeving moet vertaald worden in een correcte loonberekening en een duurzame adviesverlening voor de klant, de HR-uitdagingen waar de klant voorstaat en waar de wetgeving nog geen sluitend antwoord op heeft, moeten door Acerta-adviseurs kunnen beantwoord worden via innovatieve oplossingen en deze laatste moeten ook tijdig naar het wetgevend niveau overgebracht kunnen worden. Dat is waar we voor moeten gaan.

Chris Wuytens, Managing Director Consult: “Ik ben ervan overtuigd dat zij de juiste vrouw is om het kenniscentrum in zijn meer dan ooit strategische rol, in deze kennismaatschappij succesvol uit te bouwen. We verwelkomen Kathelijne met heel veel enthousiasme in ons team.

Deel dit artikel