Vorige

November: tijdelijke werkloosheid treft 12,7 % werknemers

18 december 2020

Een stijging maar een laag percentage voor een tweede coronagolf

Brussel, 18 december 2020 – 12,7 % van de Belgische werknemers uit de privésector heeft in november te maken gehad met tijdelijke werkloosheid van minstens 1 dag. Dat zijn er meer dan in september (6,4 %) en oktober (8,4 %), stelt hr-dienstenbedrijf ACERTA vast, maar het kadert die 12,7 % meteen en beschouwt dat als een eerder laag cijfer gezien de versoepelingen en de sectoren die verplicht moesten sluiten van de overheid.
 

Leestijd: Later lezen?

Dirk Vanderhoydonck, Director Flexsourcing Acerta: “In november werden we geconfronteerd met de tweede coronapiek en is de toegang tot tijdelijke werkloosheid terug versoepeld. In die context is 12,7 % werknemers met tijdelijke werkloosheid een laag cijfer. Zeker als we vergelijken met de piek in de eerste golf waar we kampten met een tijdelijke werkloosheid van 28 %.

Verwachting dat tijdelijke werkloosheid in december laag blijft

Omdat er in december nog vakantiesaldi op te nemen zullen zijn en als de coronacijfers op hetzelfde plateau blijven en de maatregelen worden aangehouden, is de verwachting voor december dat het percentage werknemers met tijdelijke werkloosheid ook ongeveer op hetzelfde niveau zal blijven, aldus nog Acerta. Acerta blijft het op de voet opvolgen.

 

Over de cijfers

De verzamelde gegevens zijn gebaseerd op de werkelijke gegevens van een representatief staal van 200.000 werknemers in dienst bij meer dan 22.000 werkgevers uit de private sector, waartoe zowel kmo’s als grote ondernemingen behoren.

Deel dit artikel