Vorige

Studio 100 wint TMA Talent Award voor talentenmanagement in organisatie

18 november 2019

Brussel, 18 november 2019 – Studio 100 werd in Utrecht tot winnaar van de TMA Talent Award verkozen. Deze award gaat naar de organisatie die integraal talentmanagement het succesvolst toepast in combinatie met de TMA-methode. Talent Motivatie Analyse (TMA) is een methode om talent van medewerkers te selecteren, te ontwikkelen en te beoordelen. Studio 100 werkt samen met hr-dienstenbedrijf Acerta, om via TMA haar medewerkers verder te ontwikkelen. Acerta heeft de exclusieve licentie voor TMA in België.

Leestijd: Later lezen?
Match tussen talenten en competenties in kaart brengen

De TMA-methodiek brengt snel, diepgaand en wetenschappelijk ondersteund de drijfveren en talenten van medewerkers in kaart én slaat daarbij de brug naar de competenties. Zo ontdek je welke talenten zinvol zijn om te ontplooien. Wouter Croenen, HR Director bij Studio 100: “De TMA-methode past binnen onze visie over hoe je met mensen omgaat en over zelfleiderschap. Het is een goed hulpmiddel om in te zetten bij individuele en teamontwikkeling. TMA helpt medewerkers om tot zelfkennis en -inzicht te komen en bijvoorbeeld te bepalen welke communicatiestijl zijn of haar voorkeur krijgt. Door de rapporten met elkaar te delen, leer je elkaar beter kennen en wordt het team ook sterker. Investeren in mensen is iets dat altijd zal lonen.

Peter Tuybens, Director Talent Development Acerta Consult: “Het is belangrijk om talenten van mensen in kaart te brengen en mensen in te zetten op hun talenten. Wie werkt vanuit zijn talenten en op basis daarvan competenties ontwikkelt, haalt meer energie en voldoening uit zijn job. En dat komt dan weer de organisatie ten goede.

TMA Talent Award

Wouter Croenen: “De TMA Talent Award bevestigt voor ons dat we de juiste weg zijn ingeslagen en dat we op die manier verder moeten gaan. We willen hiermee ook anderen inspireren. Inzetten op talentontwikkeling is voor ons geen project, het is een visie die we willen uitdragen en waarvoor er ook een duidelijk draagvlak is binnen onze organisatie. Het werpt ook zijn vruchten af: je merkt dat er beter wordt samengewerkt en gecommuniceerd, en het verloop binnen Studio 100 is laag.

De winnaar van de TMA Talent Award mag ook 2500 euro schenken aan het goede doel. Studio 100 kiest voor ‘Kom op tegen Kanker’, waar de medewerkers ieder jaar acties voor doen.

Studio 100 wint Talent Award

V.l.n.r.: Kitty Holsters, HR Business Partner Studio 100, Bastian Müller, CEO, owner en founder TMA, Wouter Croenen, HR Director Studio 100, Peter Tuybens director Talent Development Acerta.

Over de selectiecriteria van de TMA Talent Award

De winnaar van de TMA Talent Award werd gekozen op basis van deze 4 criteria:

  • Bij de organisatie werken TMA Ambassadeurs
  • De organisatie gebruikt minimaal de TMA Talentenanalyse en 360 graden feedback
  • De TMA methode wordt geïntegreerd binnen verschillende hr-processen (recruitment, ontwikkeling, loopbaan, etc.)
  • Bij de organisatie is draagvlak voor Talent management bij het management team

Over Studio 100

Studio 100 werd in 1996 opgericht door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon. Het bedrijf is uitgegroeid tot een unieke onderneming in familie-entertainment, met een zeer sterke reputatie.

Studio 100 staat garant voor een brede waaier aan kwaliteitsproducten op het vlak van familie – en kinderentertainment: televisie, film, boekjes, krantjes, tijdschriften, cd’s, merchandising, eigen zenders, digitale platformen, shows en theaterproducties… alles wordt binnenshuis ontwikkeld.

De Studio 100-figuren zijn intussen ruimschoots bekend bij het grote publiek: Samson & Gert, Kabouter Plop, Maya de Bij, Campus 12, Wickie de Viking, Heidi, Piet Piraat, Bumba, Prinsessia, ROX, K3, Mega Mindy, Amika, Ghost Rockers, Nachtwacht en nog zo veel anderen zijn uitgegroeid tot echte jeugdidolen. Ook volwassenen komen aan bod, met spektakel-musicals als Daens, 14-18, 40-45 en binnenkort Boudewijn.

Studio 100 heeft diverse populaire pretparken: Plopsaland en Plopsaqua in De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Holiday Park in Duitsland, Majaland Kownaty in Polen en Plopsa Indoor in het Nederlandse Coevorden.

De overname van het Duitse EM. Entertainment in 2008 was een grote stap voor de verdere internationalisering van het bedrijf. Studio 100 werd door deze transactie ook eigenaar van tal van bekende TV-klassiekers, zoals bijvoorbeeld Maya de Bij, Nils Holgersson, Heidi, Wickie de Viking, Pippi Langkous, Lassie, Black Beauty en zoveel meer evergreens.

In 2017 kwam daar m4e AG bij, een Duits mediabedrijf gespecialiseerd in kinder- en familie-entertainment. Deze acquisitie maakt van Studio 100 één van de grootste Europese spelers in de markt van het kinder- en familie-entertainment. De groep stelt 950 mensen (in voltijds equivalenten) te werk. Studio 100 heeft vestigingen in Schelle, Breda, München, Parijs, Sydney en New York.

Deel dit artikel