Insourcing en outsourcing: toppunt van flexibele dienstverlening

18 augustus 2020
Leestijd: Later lezen?

Als werkgever wil je je focussen op de kernactiviteiten van je bedrijf. Dat betekent dat je soms dingen uit handen moet geven. Gedeeltelijk, of zelfs volledig, zodat je je hoofd niet meer hoeft te breken over pakweg je hr-administratie, loonberekeningen en payrollsoftware.

Flexibiliteit is key, zeker in 2020. En het toppunt van flexibiliteit? Insourcing en outsourcing natuurlijk. Insourcing geeft je de mogelijkheid expertise in huis te halen, terwijl outsourcing je toelaat volledig of gedeeltelijk processen uit te besteden, buitenshuis, bij een andere partij.

Verschillende factoren beïnvloeden wanneer insourcing en wanneer outsourcing geschikt is. Benieuwd welke? Lees onze dossiers voor meer informatie.

Insourcing

Insourcing is een term die verwijst naar het tegenovergestelde van outsourcing. In plaats van bedrijfsactiviteiten uit te besteden, worden activiteiten en taken binnenshuis uitgevoerd. Door externe experts, welteverstaan.

Internationale outsourcing

Ondernemen in het buitenland is een vak apart. Het risico op fouten is dan ook erg groot. Informeer je rond dit thema, of schakel een expert in die zorgt voor een correcte en vlotte internationale payroll.

Outsourcing

Outsourcing gaat onder andere over het uitbesteden van zakelijke activiteiten en/of diensten. Zo kiezen heel wat bedrijven er voor om bijvoorbeeld hun payroll uit te besteden aan een derde partij of andere organisatie. En gelijk hebben ze, want je krijgt er zoveel voor terug. Waaronder meer tijd.

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers