De voordelen van medewerkers delen

07 september 2020
Leestijd: Later lezen?

Personeel delen? Het biedt voordelen voor zowel jou als je medewerkers. Heb je niet altijd voldoende werk waardoor je personeel tijdelijk werkloos moet stellen? Overweeg dan eens om je medewerkers te delen met een andere firma. Zo ontvangen ze toch een volwaardig loon, terwijl het financiële plaatje er voor jou rooskleuriger uitziet.

Ook als je situatie nijpender is, biedt het een uitweg: als je expertise en loonkosten deelt met een andere firma vermijd je misschien collectieve ontslagen.

Wil dat zeggen dat personeel delen alleen een nuttige optie is in financieel zware tijden? Absoluut niet. Ook als je bedrijf goed draait kan het nuttig zijn om je medewerker gedeeltelijk ergens anders onder te brengen. Zo doet hij nieuwe ervaringen op in een andere omgeving. Van die groei profiteert niet alleen hijzelf, maar ook jouw bedrijf.

Bij een acuut personeelstekort kan je dan weer medewerkers van een andere firma inschakelen. Kortom, er is een haast onuitputtelijk aantal redenen te bedenken voor het delen van medewerkers. Grofweg zijn ze onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Sociaaleconomische redenen
  • Organisatorische redenen
  • Financiële redenen
  • Motieven in verband met krapte op de arbeidsmarkt
  • Motieven in verband met een opleidingswens
  • HR-motieven

Welke mogelijkheden zijn er?

Het delen van personeel is in België strikt gereglementeerd, maar er zijn meer dan voldoende legale mogelijkheden. Je medewerker kan bijvoorbeeld één arbeidsovereenkomst tekenen met meerdere werkgevers tegelijkertijd. Daarnaast moet je – indien de werkgevers niet binnen dezelfde sector vallen – rekening houden met sectorale loonbarema’s.

Het is dus belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Welke manier om personeel te delen sluit het best aan bij jouw noden? En hoe regel je dat allemaal? Om je te helpen ontwikkelde Acerta Bridge: een dienstverlening op maat om medewerkers te delen met andere bedrijven. Hoe? Door juridisch advies en operationele ondersteuning te bieden. Dankzij de drie verschillende formules - Social Bridge, Talent Bridge en Flex Bridge - kunnen we je organisatie altijd op gepaste wijze bijstaan.

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers Bekijk alle artikels over dit onderwerp