Gratis modeldocumenten voor de werkgever

Vlot je Dimona-aangifte doen, een juridisch waterdicht arbeidscontract, een voorbeeld van een ontslagbrief of een checklist voor de correcte aanpak van een moederschapsrust vinden? Met onze accurate en continu geüpdatete modeldocumenten ben je zeker. Plus: je bespaart een hoop onnodige administratie en gezoek.

Modelcontracten en -documenten

Gedaan met zoeken! Op deze pagina vind je, op een logisch gestructureerde manier, snel de juiste documenten terug.

Nood aan een meer uitgebreide bron van documenten? De module Modeldocumenten via Trefzeker verschaft je zo’n 160-tal typedocumenten en modelcontracten. online in te vullen in Word- of PDF- formaat en afdrukbaar.

Dimona-aangiftes

Een nieuwe medewerker aannemen of ontslaan? Als werkgever ben je verplicht om aan de RSZ en andere overheidsinstanties mee te delen wie bij je werkt. Dat doe je door middel van een Dimona-aangifte, waardoor je alle indienst- en uitdiensttredingen onmiddellijk registreert. Als onderdeel van het totale dienstverleningspakket doet Acerta de Dimona-aangiften voor jou. Werk je via e-Twist of Connect, dan worden alle Dimona-aangiften die je uitvoert gratis verwerkt. Werk je met de papieren loonopgave, dan kun je gratis gebruik maken van het online aangifteformulier dat je hieronder downloadt.

Aanwerving

Een nieuwe werknemer aanwerven, daar komt heel wat papierwerk bij kijken. Of het nu gaat over een vervangingscontract, een contract van onbepaalde duur, een student of een bediende: onze modeldocumenten helpen je alvast een heel stuk op weg.

Meer aanwervingsdocumenten

Goede opleiding maakt het verschil

Je personeel opleidingen laten volgen kan je bedrijf zeker ten goede komen. Soms vergt dat wel wat administratie, onder de vorm van educatief verlof of een opleidingscertificaat. Hier vind je de juiste documenten.

Download je opleidingsdocumenten

Sterk georganiseerd hr-beleid

Om een goede balans te creëren tussen de hr-strategie van je bedrijf en de verwachtingen van je medewerkers, zorg je best voor een personeelsadministratie die on point is. Bepaalde documenten ondersteunen je ongetwijfeld bij de organisatie.

Je personeelsdocumenten

Correct ontslaan

Een personeelslid ontslaan is nooit eenvoudig of aangenaam, maar zorgen dat het vlot en correct gebeurt, is toch wel een eerste vereiste. Onze modelcontracten staan daarvoor garant.

Je ontslagdocumenten

Checklists hr-processen

Je hebt bij je administratie niets over het hoofd gezien, daar ben je zeker van. Of zou er toch nog iets zijn? Misschien ben je wel iets essentieels vergeten. Of dat ene kleine detail dat echt wel het verschil kan maken en je achteraf veel extra tijd kost. Dankzij onze handige checklists twijfel je niet langer.

Download je checklist