Btw aanvragen

Als je een onderneming wil starten, heb je meestal een btw-nummer nodig. Je moet btw aanrekenen voor elke factuur die je uitreikt en je stort het btw-bedrag door aan de schatkist. Maar hoe kom je aan een btw-nummer? Via Acerta bijvoorbeeld.

Wanneer je je onderneming laat inschrijven in de Kruispuntbank van Ondernemingen krijg je een ondernemingsnummer. Dat nummer vormt de basis voor je btw-nummer. Een btw-nummer is verplicht voor elke Belgische onderneming met btw-plichtige activiteiten.

Acerta kan dit werkje van je overnemen. Makkelijk toch? Zo ben je gerust dat alles goed is ingevuld. Voor deze dienst betaal je 68,97 euro inclusief btw.

Opstart zaak samen met btw

Je kan je btw-nummer onmiddellijk regelen samen met de opstart van je zaak, dus samen met je inschrijving in de KBO, het aanvragen van je ondernemingsnummer en je aansluiting bij Acerta sociaal verzekeringsfonds:

Enkel btw activeren

Wil je enkel je btw activeren, dan kan dat ook. Vul het formulier in en wij regelen de rest.

Heb je nog geen ondernemingsnummer? Kies dan om  je btw-aanvraag te regelen samen met je opstart.

Aanvraag enkel btw-nummer activatie

Nog vragen over btw?

Toch nog wat twijfels, en wil je zeker weten of je als starter btw-plichtig bent. Of denk je dat je in aanmerking komt voor btw-vrijstelling? We verzamelden alle antwoorden op je btw-vragen op ons startersplatform.

Ontdek meer over btw e