Overname handelszaak

Neem je als starter een bestaande handelszaak over? Strak plan. Je hoeft niet vanaf nul te beginnen, en kunt je meteen je stempel op je nieuwe zaak drukken. Maar hoe ben je zeker dat er geen lijken uit de kast vallen? Acerta weet raad.

Bewijs van schuldenloosheid

Stel: je neemt bloeiende handelszaak over. Maar wat als blijkt dat je overdrager nog sociale en/of belastingschulden heeft? Erger nog: als nieuwe eigenaar moet jij voor die schulden opdraaien. Als starter maak je dit liever niet mee. Acerta helpt je dit scenario te voorkomen. Vraag aan de persoon die zijn of haar zaak aan jou overdraagt, een certificaat overname bij ons aan te vragen. Het gaat om een certificaat dat door de wet wordt voorzien, in toepassing van artikel 16ter §3 van het Koninklijk Besluit nr. 38 van 27 juli 1967.

Certificaat overname aanvragen

De overdrager van de handelszaak downloadt het aanvraagformulier hieronder en stuurt het ingevuld terug naar de dienst Klantenrekening van Acerta. Wij controleren of er nog openstaande sociale schulden zijn, brengen de overdrager op de hoogte en/of bezorgen het certificaat. Dat voegen jullie toe aan de overnameovereenkomst, en jij kan op beide oren slapen.