Ziet de toekomst er goed uit voor de freelancer?

Enerzijds zijn bedrijven almaar vaker vragende partij voor flexibel inzetbare medewerkers. Anderzijds willen meer en meer mensen zelf de regie van hun loopbaan in eigen handen nemen.

Leestijd: Later lezen?

Alleen al het toenemend aanbod aan freelancers stimuleert de populariteit ervan. Freelancers nemen soms ook een deel van de markt van interimkantoren in: interimarissen werken op tijdelijke opdrachten meestal tot ze een vaste job vinden, terwijl een aantal jobs toch altijd tijdelijk zullen zijn.

Ja dus, er is bij bedrijven een groeiende vraag naar tijdelijk inzetbaar talent. En de grotere vrijheid van de freelancer wordt steeds meer als een meerwaarde ingeschat. Dat laat voor het freelance werk een positieve toekomst vermoeden.  

Zo’n 9 op 10 freelancers is tevreden met zijn freelance bestaan. Bijna 8 op de 10 ziet zich ook freelance opdrachten blijven doen. Als belangrijkste reden om voor een freelancebestaan te kiezen, wordt de vrijheid genoemd.

In de top 3 van de meest gevraagde freelance jobs staan verkoop, ingenieursjobs en webdesignopdrachten. Maar ook de vraag naar freelancers in administratie, technisch tekenaars, grafisch ontwerpers, copywriters en freelancers in finance neemt toe.

Elke maand zijn er ook jobs voor freelance fotografen, SEO en sociale media specialisten en freelancers in logistiek.

Kortom: Freelancenetwork is interessant om volgen voor freelancers die er projecten kunnen bijnemen.

Michel Piedfort

Geschreven door Michel Piedfort

Michel Piedfort is oprichter van Freelancenetwork.be (www.freelancenetwork.be), de freelance website die vorig jaar meer dan 6.000 freelance jobs binnen kreeg. Hij begeleidt ook freelancers bij de opstart van hun freelance activiteit of de uitbouw er van. Hij is als loopbaanbegeleider aangesloten bij een erkend loopbaancentrum van VDAB.

Stap voor stap naar je lancering?

Gratis stappenplan

Stap voor stap naar je lancering

  • Bereid je start voor met alle info op één plaats
  • Stap voor stap de weg naar een carrière als zelfstandige
  • Gepersonaliseerd en op maat van jouw zaak of praktijk
Download nu je stappenplan
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?

Alle starters zitten met vragen. Dat is normaal. Een duidelijk antwoord is wat jij nu wil. Ook dat is normaal.

Bekijk alle startersvragen Bekijk alle startersvragen voor dit topic