Wat is de warrant?

In tijden van arbeidskrapte zijn de juiste talenten schaars. Heb je ze gevonden, dan wil je ze houden. Reden genoeg om eens naar alternatieve beloningssystemen te kijken: de warrant, de handige beursgenoteerde aandelenoptie.

Jouw voordelen:

  • Vrijgesteld van RSZ-bijdragenen
  • Snel & gemakkelijk verkopen
  • Geen financieel risico

Acerta neemt het volledige warrantsproces op zich.

Wil je ook gebruik maken van warrants binnen jouw organisatie? We hebben voor jou een handig stappenplan ontwikkeld. Zo bewaar je op elk moment het overzicht én maak je snel en eenvoudig werk van een beter loonbeleid. Laat hieronder jouw gegevens achter en je ontvangt onmiddellijk het stappenplan!

Een overzicht van de andere opties

Niet-recurrente bonus

Een niet-recurrente resultaatgebonden bonus is een vorm van loonbonus waarmee je jouw werknemers fiscaalvriendelijk kan verlonen bij het behalen van collectieve resultaten. 


Concreet

Maak duidelijk aflijnbare, transparante, definieerbare/meetbare en verifieerbare doelstellingen op. Zo leg je best de doelstelling op voorhand vast en sluit je een cao af

Loonbonus

Een prestatiegerichte loonbonus is een vorm van loonoptimalisatie om medewerkers bij jouw bedrijfsresultaten te betrekken. Voor deze bonus moet je rekening houden met een groot verschil tussen bruto-netto.

Concreet

Er zijn geen formaliteiten, de doelstellingen kunnen collectief of individueel zijn en de hoogte van de bonus is vrij.

Winstpremie

De winstpremie is de nieuwste vorm van bonussen toekennen. Hij is financieel interessant, maar niet flexibel. De winstpremie kan enkel collectief toegekend worden.

Concreet

De enige voorwaarde om een winstpremie toe te kennen is winst maken. Daar staat geen limiet op.

Een overzicht in cijfers

Vergelijk de cijfers en ontdek welk bonusbeleid het best bij uw organisatie past.

warrants

Figuur: Overzicht van alle bonusopties