Onboarding

We zijn allemaal bekend met het begrip ‘aanloopperiode/inwerkperiode’ als de periode die een kersverse medewerker nodig heeft om zo snel mogelijk inzetbaar te zijn. Deze inwerkperiode is slechts een klein onderdeel van het volledige onboardingproces. Onboarding gaat namelijk een heel stuk breder en betreft het volledige integratieproces van nieuwe medewerkers binnen een organisatie, al van voordat ze effectief opgestart zijn.

De onboardingperiode is m.a.w. de periode vanaf de contractondertekening t.e.m. 2 à 3 maanden na de indiensttreding van een nieuwe medewerker. Naast het wegwijs maken van deze nieuwe medewerkers is het belangrijk om ze alles aan te reiken dat nodig is om zich te kunnen ontwikkelen tot competente, betrokken en gepassioneerde collega’s.

Een goed onboardingproces is belangrijk omdat eigen recent onderzoek aantoonde dat 1 op 3 medewerkers ontevreden is over hun onboardingproces. En dat kan belangrijke gevolgen hebben: 25% van de pas aangeworven medewerkers verlaat de organisatie binnen het jaar. Onboarding is dus een cruciaal aspect om de integratie van medewerkers te verhogen.

Onboarding app

Acerta is een exclusief partnership met Talmundo aangegaan om een applicatie te bouwen die het hele onboardingproces kan ondersteunen voor organisaties die tot 50 medewerkers per jaar aanwerven.

We bieden een web-based applicatie aan, bestaande uit verschillende modules. In deze app wordt de look & feel van jouw bedrijf overgenomen en krijg je de kans om persoonlijke boodschappen te brengen zoals een welkomstfilmpje van de toekomstige collega’s. Iedere toekomstige werknemer heeft zijn eigen pagina en kan zichzelf hier kort voorstellen.

Als organisatie kan je via learning pages leuke weetjes geven, belangrijke informatie die de opstart vergemakkelijkt delen, het verloop van de eerste werkdag vertellen en kan je zelf input verzamelen via korte vragenlijsten. Indien je veel informatie in een keer wil geven, is er ook de mogelijkheid om documenten te uploaden.

Dankzij de applicatie is je nieuwste medewerker sneller productief en meer betrokken. Bovendien verklein je de kans dat hij/zij binnen het jaar afhaakt.

Voordelen van onboarding

  • Betere retentie van medewerkers
  • Snellere tijd-tot-productiviteit
  • Verbeterde betrokkenheid van jouw personeel
  • Een positieve impact op jouw employer brand
  • Meer tijd om te focussen op mensen

Ik wil onboarden!

Wil je graag meer inzetten op onboarding? Neem contact op met jouw Acerta-team via info.consult@acerta.be