Mobiliteit

Op maat van jouw werknemer

Mobiliteitsoplossingen als troef

Cash for car, mobiliteitsbudget, de bedrijfsfiets, ... Mobiliteit wordt steeds vaker een troef die je als werkgever kan uitspelen, zeker in tijden van arbeidskrapte. Bied jij je werknemers al een mobiliteitsplan op maat? En weet je ook wat hun specifieke behoeften zijn? 

Uit onderzoek van Acerta blijkt dat ruim 70 % van de werknemers het belangrijk tot zeer belangrijk vindt om eigen keuzes te kunnen maken over hun loonpakket.

Mobiliteit is daarin een van de belangrijkste ingrediënten. Je geeft hier als werkgever dus best voldoende aandacht aan. Tevreden werknemers zijn immers loyale werknemers!

Voer een mobiliteitsbudget in

Een mobiliteitsbudget is een uitstekende keuze om de mobiliteit in je onderneming duurzamer te maken. Heb je nog vragen over hoe je dit nu precies moet gaan invoeren en aan welke formaliteiten je moet voldoen? Acerta heeft een 5-stappenplan opgesteld als leidraad om je doorheen dit proces te begeleiden.

Belgische werknemers combineren meer dan ooit

Belgische werknemers gebruiken steeds vaker een combinatie van vervoermiddelen om zich naar het werk te verplaatsen. Of ze nu dagelijks dezelfde combinatie gebruiken of de keuze laten afhangen van de situatie (of het humeur) van de dag, werknemers kiezen bewuster voor de manier waarop ze naar hun werk snorren.

Als werkgever is het dan ook erg interessant om deze persoonlijke voorkeuren te kennen en hierop in te spelen. Misschien biedt een aangepast mobiliteitsplan wel soelaas? Of is een bedrijfsfiets het overwegen waard? De populariteit van tweewielers blijft immers maar stijgen... 

Weg met fileleed, ruim baan voor de (elektrische) fiets!

Alternatieven voor de auto zijn volop in opmars, maar het is voornamelijk de fiets die de afgelopen jaren terrein wint. Geen gedoe met files en bovendien erg gezond! 

Werknemers vragen steeds vaker naar (elektrische) bedrijfsfietsen

Acerta Mobiliteitsbarometer 2018

Zorg jij er ook graag voor dat je werknemers met een frisse neus aan hun dag beginnen? Met een fietsbeleid bied je je medewerkers de mogelijkheid om bestaande loonelementen in te ruilen voor een bedrijfsfiets. Dat gebeurt best op budgetneutrale wijze. Op basis van jouw (lease)kost maken onze Reward Consultants voor jou de berekeningen. Maak je toch liever zelf de nodige berekeningen? Dan kan je bij ons een rekenblad op maat van je organisatie aankopen.