Hr-services

Welzijn en verzuim meten

Gemiddelde ziekte op record hoogte van 7,5 dagen!

Uit onze cijfers blijkt dat het mentaal welbevinden van de Belgische werknemers erop achteruit gaat. Meten is weten én kan uitval voorkomen. Wanneer je het welzijn van je medewerkers in kaart hebt, kan je hen gericht adviseren met tips die hun mentaal welzijn verhogen. Zo zet je meteen de eerste stap naar preventie, verbeter je hun veerkracht en verminder je het ziekteverzuim. 

Benieuwd hoe je effectief de bronnen van dit ziekteverzuim in kaart kan brengen? Wat is het belang van een welzijnsbevraging? Laat je inspireren door IPCOS, een consultancy bedrijf.

Deze dienstverlening draagt bij aan een duurzaam hr-beleid volgens ESG-standaarden.

Bekijk de testimonial

Welzijn meten met een digitaal welzijnsplatform

Werken brengt onvermijdelijk gezondheidsrisico's met zich mee. Als organisatie is het zaak om deze risico's zo goed mogelijk in kaart te brengen. Hoe begin je eraan? Het digitaal welzijnsplatform van Acerta Consult helpt jou om het welbevinden van je medewerkers te identificeren. Een diepgaande bevraging legt bloot waar de werkpunten liggen. Met gerichte actiepunten kan je nadien stappen zetten om welzijn in je organisatie uit te rollen. 

Bekijk de demo

In 3 stappen naar een duurzame win-win:

Contacteer ons

Stap 1. Be prepared

Via sensibiliserende communicatie initiatieven ondersteunen we jou om zoveel mogelijk respondenten de bevraging te laten opstarten én eindigen.

Stap 2. D-day van de bevraging

We begeleiden jou volledig bij het uitvoeren van de bevraging: het identificeren van interne groepen voor het vergelijken van de resultaten en het plannen van herinneringen op belangrijke momenten.

Stap 3. En nu aan het werk

Na de bevraging bespreken we samen de resultaten, die we tijdens een workshop vertalen naar concrete actiepunten.

"We wilden de werkdruk van onze medewerkers beter in kaart brengen en afstappen van het buikgevoel."

Iris Muylaert, de Coördinator van Personeel en Welzijn bij Groep Weerwerk, maakt al jaren gebruik van de welzijnsbevraging van Acerta Consult. Lees meer.

Lees meer

De combinatie van de wetenschappelijk onderbouwde bevragingen en professionele begeleiding, heeft ervoor gezorgd dat onze welzijnsbevraging een meerwaarde was voor het ziekenhuis.

Sint-Franciscusziekenhuis
assessments_acerta

Wil je graag het welzijn op de werkvloer meten?

Neem dan hier contact met ons op voor een voorstel op maat.

Contacteer ons