Welzijn

Flexibel werken

De nieuwe manier van werken is complex en divers

De nieuwe manier van werken is complex en divers

Het nieuwe werken, waarbij plaats- en tijdsonafhankelijk werken centraal staat, vraagt om duidelijke juridische afspraken die opgenomen moeten worden in de arbeidsovereenkomsten van de medewerker.

Daarnaast is het ook aangewezen om bijkomende afspraken in bijvoorbeeld een telewerkpolicy op ondernemingsniveau vast te leggen. Het is bovendien cruciaal om als werkgever bij het uitstippelen van een visie omtrent het nieuwe werken ook juridisch compliant te zijn en de arbeidstijdenwetgeving mee te nemen in de denkoefening.

Contacteer ons
Flexibele arbeidstijd

Flexibele arbeidstijd

Arbeidsduur is een ingewikkelde materie. Onze juridische experten ondersteunen jou bij vragen en denken ook proactief mee na over hoe flexibel werken toegepast kan worden in jouw organisatie (glijdende werktijden, variabele uurroosters/zelfroostering, kleine/grote flexibiliteit, tijdsregistratie, telewerk, 4-dagen werkweek, etc.). Zo kan je de wetgeving toepassen zoals het hoort en word je een aantrekkelijke werkgever waar werk en privé makkelijk combineerbaar zijn.

Maak een afspraak (eerste 15 minuten gratis)
4-dagen werkweek en het wisselend weekregime

4-dagen werkweek en het wisselend weekregime

In het kader van de arbeidsdeal kunnen werknemers een aanpassing van hun voltijdse arbeidstijd vragen. Om deze nieuwe wetswijzingen vlot en juridisch correct te implementeren in jouw onderneming bieden we jou DIY pakketten met blanco documenten aan wat onder andere de 4-dagen werkweek en het wisselend weekregime betreft. 

 

Maak een afspraak (eerste 15 minuten gratis)

Thuiswerk Legal Packs

Acerta legal consult biedt verschillende vormen van juridische ondersteuning aan in de vorm van drie Thuiswerk Legal Packs:

1

Met ondersteuning

Heb je specifieke vereisten in verband met je thuiswerkpolicy en arbeidsovereenkomsten? Heb je vragen over afspraken rond kostenvergoedingen?

Vul de thuiswerk checklist in. Wij doen voor jou de juridische check en bezorgen je documenten en advies om verder aan de slag te gaan.

Prijs: 550 EUR (excl. BTW) - 20 tot 30% subsidie via kmo-portefeuille of tot 60% subsidie met de werkbaarheidscheques

> Vraag voorstel ondersteuning

2

Doe-het-zelf

Volstaat een eenvoudige en algemene policy en een eenduidige arbeidsovereenkomst in het kader van structureel thuiswerk, die voor iedereen in je onderneming op dezelfde manier geldt?

Ga dan zelf aan de slag met deze handige modeldocumenten.

Prijs: 95 EUR (excl. BTW)

> Bestel doe-het-zelf

3

Volledig op maat

Heb je verschillende doelgroepen in je organisatie met elk hun eigen vereisten rond thuiswerk? Moet je ook rekening houden met zaken als weekendwerk, verschillen in kostenvergoedingen, diverse arbeidsovereenkomsten, enz.

Schakel een juridische expert in die jouw dossier van a tot z onderzoekt en een telewerkbijlage en policy opstelt volledig op maat van je onderneming.

Prijs op maat vanaf 850 EUR (excl. BTW) - 20 tot 30% subsidie via kmo-portefeuille

> Vraag een voorstel op maat

Wil je flexibel werken graag implementeren binnen jouw organisatie?

Wil je flexibel werken graag implementeren binnen jouw organisatie?

Neem dan hier contact met ons op voor een voorstel op maat.

Contacteer ons