Juridische expertise voor werkgevers

Trefzeker zit boordevol actuele sociaal-juridische informatie – ook per paritair comité. We volgen de regelgeving op de voet op en passen de teksten dagelijks aan.

Actueel en compleet

Recente en relevante wetgeving - recht uit de bron en in toegankelijk taalgebruik.

Op de leest van jouw sector

De regelgeving en lonen voor je paritair comité - meteen correct online.

Handige applicaties en tools

Correcte simulaties, gedetailleerde berekeningen: o.a. lonen, opzeg, bedrijfswagen, ...

Tewerkstellen met kennis van zaken

Tewerkstellen met kennis van zaken

Overzichtelijk, up-to-date en efficiënt: in Trefzeker vind je alle informatie, modeldocumenten en tools om je personeelsadministratie af te stemmen op de meest recente arbeidswetgeving.

 • Recente sociale wetgeving in toegankelijk taalgebruik
 • Sectorale regelgeving en loonafspraken
 • Alle modeldocumenten op één plek
 • Accurate simulatietools
 • Handige en intuïtieve zoekfunctie
 • Speciaal aanbod voor advocaten, interimkantoren, boekhoudkantoren
 • Speciaal aanbod  voor (hoge)scholen

Je complete kennisbank

Een klik en je hebt de sociaal-juridische expertise van Acerta binnen handbereik. In Trefzeker vind je actuele en complete sociale regelgeving op één plaats. In toegankelijk taalgebruik. Maar er is meer: je hebt toegang tot applicaties en simulaties die je helpen om betere beslissingen te nemen als werkgever. Trefzeker is beschikbaar in een eentalige versie (NL of FR) of in een tweetalige versie.

Up-to-date en recht van de bron

Wat er ook beweegt of wijzigt in de sociale wetgeving of in je sector: je ontdekt het in Trefzeker. Daar zorgt het voltallige team Acerta-juristen voor. Dagelijks leggen zij het oor te luisteren bij overheden en sociale partners en pluizen ze wetteksten voor je na. Die interpreteren ze en vertalen ze naar heldere en behapbare naslagteksten en nieuwsberichten.

Integraal én in vlot taalgebruik

Nieuwe regelgeving of sectorale overeenkomst? In Trefzeker ontdek je een heldere, overzichtelijke samenvatting ervan met alle cruciale informatie. De wetteksten, sector- of cao-besluiten erop naslaan? Dat kan: we nemen ze integraal op. Je vindt snel je weg naar de KB’s, wetteksten rond sociaal recht en de cao’s van meer dan 200 paritaire comités.

Correcte modeldocumenten

Hoe formuleer je een contractverbreking bij ontslag? Hoe stel je een wettelijk correct arbeidsreglement op? In Trefzeker vind je meer dan 180 modeldocumenten, fiscale attesten en wettelijke documenten - in pdf of word-formaat. Je bent altijd zeker dat je een correct document gebruikt: we passen de teksten bij elke verandering of wetswijziging meteen aan.

Simulaties en berekeningen

Dankzij grondige simulaties weet je precies waar je staat als het op verloning aankomt. Je berekent jaarloonkosten, (dubbel) vakantiegeld, uitzonderlijke premies, of de voordelen alle aard. Je komt snel te weten wat de opzegtermijn, of verbrekingsvergoeding is. Je maakt meerdere simulaties met betrekking tot firmawagens.

Baremawijzer: online informatiebron voor actuele loongegevens en bedragen

Snelste online toegang tot de meest actuele en uitgebreide loongegevens van een 200-tal paritaire comités? Met Baremawijzer beschik je ook over de actuele bedragen voor werknemers, en zelfstandigen en over een gratis abonnement Update Indexen & Lonen.
Deze handige tool is een groot succes bij onder meer interim- en boekhoudkantoren, verzekeringsmaatschappijen enzovoort.

Proefversie uitproberen

Ondernemers die klant zijn bij Acerta sociaal secretariaat hebben gratis toegang tot een deel van de Trefzeker kennisbank. Wil ook jij ontdekken hoe Trefzeker je helpt om geïnformeerde hr-beslissingen te nemen? Probeer de kennisbank twee weken gratis uit. Ben je daarna overtuigd van de meerwaarde van gevalideerde, up-to-date informatie, vraag dan je abonnement bij ons aan.

Copiloot voor hr-professionals

Met Trefzeker ontdek jij in een oogopslag aan welke verplichtingen je als werkgever moet voldoen en maak je correcte beslissingen.

Aanbod op jouw maat

Voor advocaten, boekhoudkantoren, interimkantoren, hebben wij een apart aanbod op maat van hun specifieke noden. Contacteer ons vrijblijvend via publications@acerta.be

 • 100% zeker van je zaak
  Met de dagelijkse updates van lonen en teksten ben je altijd zeker van je zaak.
 • In lijn met de sociale partners
  Voor elk subcomité vind je een sectorale gids met specifieke regelgeving en looninformatie.
 • Op jouw maat
  Stel je eigen abonnement samen met de modules die nuttig zijn voor jou.
 • Correcte sociale documenten
  Reglement, contract of ontslagbrief? Gebruik gewoon onze correcte modeldocumenten.
 • Gedetailleerde simulaties

 

Speciaal aanbod voor (hoge)scholen

Studiemateriaal dat strookt met het beroepsleven. Dat is dé manier om jouw studenten een vak aan te leren. Doceer je sociaal recht, arbeidsrecht of accountancy? Dankzij de publicaties van Acerta kan je je studenten volledig klaarstomen voor hun professionele loopbaan!