Loon betalen: stipt en correct

Concentreren op je echte werk, zonder kopzorgen over de betaling van de lonen van je werknemers? Acerta neemt die klus uit handen. We verzorgen de loonbetalingen, doen de verplichte aangiften bij de bevoegde instanties en regelen ook specifieke inhoudingen zoals loonbeslag.

We houden vanzelfsprekend rekening met de wettelijke richtlijnen: afspraken in collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) of je arbeidsreglement. En we respecteren de betaaltermijnen zodat je administratieve en strafrechtelijke sancties en interesten vermijdt. Daar heb je alle baat bij. Want als je medewerker gerechtelijke stappen zet om zijn loon op te eisen, worden ook de inhoudingen voor de sociale zekerheid (inclusief de bijzondere bijdrage) en de bedrijfsvoorheffing in rekening gebracht.

Vertrouw je op Acerta voor je loonbetalingen? Dan zijn de berekeningen correct en verloopt het proces stipt. Zo hou jij meer tijd over om te focussen op je echte werk.

Loon betalen: inhoudingen en aangiftes

Acerta verzorgt de loonbetalingen én de aangifte van inhoudingen bij de bevoegde instanties. Denk aan de werknemersbijdrage voor de sociale zekerheid, de bijzondere bijdrage voor de sociale zekerheid en de bedrijfsvoorheffing.

Voorts reken je ook op ons voor de bijbehorende documenten die je moet afleveren. Voorbeelden hiervan zijn de individuele loonfiche 281 en de samenvattende opgave 325. Zelfs voor de afhandeling van extralegale voordelen zoals maaltijdcheques klop je bij Acerta aan. Kortom, we staan paraat voor al je behoeften rond loon betalen en beheren!

Loonbeslag

Soms kampen werknemers door omstandigheden met een schuldenberg die resulteert in loonbeslag. Dat is een procedure waarbij beslag wordt gelegd op het loon om zo de schuldeiser af te betalen. Om de werknemer een gewaarborgd salaris te garanderen, is maar een deel van het loon vatbaar voor beslag. Hoeveel dat precies is, hangt onder andere af van de hoogte van het loon en de gezinssituatie.

Bij loonbeslag ben je als werkgever verplicht om een deel van het loon aan de schuldeisers te betalen. Doe je dat niet? Dan loop je het risico om zelf voor de schulden op te draaien. Loonbeslag is een complexe procedure die je als werkgever strikt moet naleven om strafrechtelijke vervolging te vermijden. Ook de correcte berekening van het loonbeslag vereist kennis van zaken. Reken op Acerta om de procedure feilloos en van a tot z af te wikkelen.

Maandelijkse nieuwsbrief

Interesse voor juridische actualiteit en de nieuwste trends in hr? Je leest het elke maand in de nieuwsbrief. 

Schrijf in