Acerta voor Zelfstandigen

Bedrijfsgegevens wijzigen

Bedrijfsgegevens wijzigen

Je bedrijf verandert van naam? Je breidt je zaak uit, of je vestigt haar op een ander uitbatingsadres? Of je verandert van bank en dus van rekeningnummer? Officiële wijzigingen in je administratieve gegevens moet je onmiddellijk doorgeven aan de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Dat kun je online en direct doen. Of je vraagt het ons. Wij nemen met de glimlach alle poespas van je over. 

Nieuwe bedrijfsnaam

Je onderneming heeft een commerciële én een maatschappelijke naam. Die hoeven niet dezelfde te zijn. Wil je alleen je commerciële naam veranderen? Ga dan eerst na of die nog niet bestaat als handelsnaam, merk of uithangbord. Oké? Dan kan je hem gratis doorgeven aan de KBO via Acerta.

Wil je de maatschappelijke naam van je vennootschap veranderen? Dan moet je bij de notaris langs. Is je vennootschap een VOF of een CommV? Dan regelt het Acerta ondernemingsloket het voor je. Je naamswijziging geef je eerst door aan het Belgisch Staatsblad. De kost hiervoor schrijf je rechtstreeks over op rekeningnummer BE48 6792 0055 0227, met vermelding van je ondernemingsnummer.

Adreswijziging

Je onderneming heeft een maatschappelijke én een uitbatingszetel. Die zitten op hetzelfde of op een ander adres. Veranderen de adresgegevens van je uitbatingszetel? Dan helpen we je graag om dat in de KBO aan te passen. De wijziging kost 88,50 euro - per bijkomende vestigingseenheid. Als je onderneming een vennootschap is en het adres van de maatschappelijke zetel wijzigt, moet je nieuwe adres in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden. Je kunt dit in orde laten brengen via je notaris, boekhouder, of je Acerta ondernemingsloket.

Vestigingen wijzigen

In de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) zijn de gegevens van alle Belgische ondernemingen opgenomen. Open of sluit je vestigingen? Dan moet je dat in de KBO laten aanpassen. De basiskostprijs voor aanpassingen in je vestiging of aan je activiteit is 88,50 euro. Voor elke bijkomende vestigingseenheid betaal je ook 88,50 euro. Download hieronder je aanvraagformulier, vul het in en stuur naar je Acerta-kantoor.

bedrijfsgegevens wijzigen bedrijfsvorm wijzigen vennootschapsvorm wijzigen ondernemingsvorm wijzigen stopzetten onderneming schrappen ondernemingsnummer
ondernemingsloket ondernemersloket acerta ondernemingsloket bedrijfsgegevens wijzigen bedrijfsvorm wijzigen vennootschapsvorm wijzigen ondernemingsvorm wijzigen stopzetten onderneming schrappen ondernemingsnummer

Activiteiten aanpassen/uitbreiden

Wijzig je je activiteiten of breid je ze uit? Laat het in de KBO registreren, ten laatste op de dag waarop jij je activiteit start. We helpen je er graag bij. Doe je dit niet? Dan riskeer je een geldboete. Het kan nodig zijn eerst het doel van je vennootschap uit te breiden.

Tenminste, als je dit doel bij de oprichting in het Belgisch Staatsblad publiceerde. Kijk hiervoor je statuten na of vraag ons om advies. Je doel aanpassen doe je via de notaris. Heb je een VOF of CommV, dan doen wij het voor je. De publicatie van deze wijziging in het Belgisch Staatsblad is verplicht. De kost hiervoor schrijf je rechtstreeks over op rekeningnummer BE48 6792 0055 0227, met vermelding van je ondernemingsnummer.

Financiële gegevens aanpassen

Verander je van bank? Dan moet je het bankrekeningnummer van je onderneming ook in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) aanpassen. Hiervoor kun je gratis bij Acerta terecht. Gaf de griffie van de ondernemingsrechtbank het rekeningnummer van je vennootschap of rechtspersoon oorspronkelijk bij het KBO in? Dan moet je de aanpassing ervan nu ook via de griffie laten doorvoeren. Dit laatste is wel erg uitzonderlijk. Rekeningnummer veranderen via de ondernemingsrechtbank? Ga naar de website met griffie-adressen.

Bewijs ondernemersvaardigheden wijzigen

In bepaalde gevallen heb je een bewijs van ondernemersvaardigheden nodig om je zaak te mogen uitbaten. Denk maar aan bedrijfsbeheer of beroepskennis, wat je nodig hebt wanneer je je vestigt in Brussel of Wallonië. Verlaat de enige persoon die deze vaardigheden bezit je onderneming? Dan moet je binnen de zes maanden iemand aanstellen die deze vaardigheden kan aantonen. Ook hiervoor is een aanpassing in de KBO vereist. Dat regelen we graag voor je via het ondernemingsloket. De kost hiervoor bedraagt 88,50 euro.

ondernemingsloket ondernemersloket acerta ondernemingsloket bedrijfsgegevens wijzigen bedrijfsvorm wijzigen vennootschapsvorm wijzigen ondernemingsvorm wijzigen stopzetten onderneming schrappen ondernemingsnummer

Foute gegevens rechtzetten

Om wettelijk in orde te zijn, moeten al je commerciële gegevens bekend en geüpdatet zijn bij de Kruispuntbank van Ondernemingen. Foute of verouderde gegevens in het KBO wijzig je in sommige gevallen eenvoudig zelf: vestigingsadres, naam van je website, telefoonnummers, e-mailadres, bankrekeningnummer en handelsbenaming. Beoefenaars van vrije beroepen, niet-handelaars en vzw’s kunnen ook de begindatum, het adres en de activiteiten inschrijven en wijzigen. Vzw’s mogen deze gegevens ook zelf schrappen. Liever geen gedoe? Wijzig je gegevens dan via je Acerta ondernemingsloket. We helpen je graag verder.

Bedrijfsgegevens wijzigen? Download de aanvraagformulieren: