Acerta voor Zelfstandigen

Ontslag en benoeming bestuurslid

Het juiste bestuurslid

De juiste man of vrouw op de juiste plek - ook dat is cruciaal voor het succes van je bedrijf. Soms is het door een onvoorziene gebeurtenis of een slimme zakelijke beslissing nodig om een bestuurslid te ontslaan of een nieuw bestuurslid te benoemen. Hiervoor ga je niet over één nacht ijs. Maar ook administratief komt er een en ander bij kijken.

Bestuurslid ontslaan/benoemen

Een ontslag of benoeming van een zaakvoerder of bestuurder in je vennootschap moet je neerleggen bij de Griffie van de ondernemingsrechtbank. In het geval van een statutaire zaakvoerder of bestuurder ben je verplicht dit door de notaris te laten regelen als je onderneming een NV, BVBA of BV is. In alle andere gevallen doe je hiervoor een beroep op jouw Acerta ondernemingsloket.

bestuurslid benoemen bestuurslid ontslaan
bestuurslid benoemen bestuurslid ontslaan

Hoeveel kost het je?

De kostprijs voor deze aanpassing in het KBO bedraagt 114,95 euro. Ook deze wijziging moet je eerst in het Belgische Staatsblad laten publiceren. De betaling van 166,13 euro daarvoor breng je vooraf zelf in orde - via overschrijving op rekeningnummer IBAN BE48 6792 0055 0227. Vergeet je ondernemingsnummer niet te vermelden en breng je betalingsbewijs achteraf mee naar het Ondernemingsloket.