Een klimaatvriendelijk hr-beleid

De klimaatzaak is ook een hr-zaak

De klimaatcrisis belangt iedereen aan. Zo veel is nu wel duidelijk. Je bedrijf kan z’n steentje bijdragen. En dat met heel wat ideeën die niet eens een nieuwe regelgeving vereisen. Wist je trouwens dat 50% van de werknemers een voorkeur heeft voor werkgevers die actie ondernemen voor een klimaatvriendelijk (hr-)beleid? Met de focus op mobiliteit en verloning geraak je al een heel eind weg.

Groene mobiliteit, een troef voor werknemers

Zeker bij de huidige arbeidskrapte is groene mobiliteit een grote troef. Een bedrijfsfiets (al dan niet elektrisch), een elektrische bedrijfswagen, een mobiliteitsbudget, de mogelijkheid geven tot hybride werken, het draagt allemaal bij tot een beter klimaat. Voor 35% van de werkgevers is duurzame mobiliteit een van de belangrijkste hr-thema’s voor de komende drie jaar. En voor jou?

Boek je gratis intake gesprek in van 30min

Klimaatvriendelijk belonen en verlonen

Flexibele verloning is een van dé manieren om je medewerkers te motiveren. Dat ze kunnen kiezen hoe ze juist beloond worden voor hun werk schept autonomie en betrokkenheid. Precies wat je nodig hebt voor de perfecte motivatie. Ontdek daarom het Benefit Motivation Plan: een cafetariaplan dat je afstemt op de individuele behoeften van je medewerkers. Met de juiste duurzame accenten vergroot je alleen maar het effect.

Boek je gratis intake gesprek in van 30min