Jouw organisatie ten opzichte van de markt

Met onze benchmarkrapporten krijg je snel een helder zicht op hoe jouw organisatie zich verhoudt ten opzichte van de markt. Ze omvatten verschillende thema’s, zoals verloning en ziekteverzuim. Zo krijg je als werkgever telkens een algemeen overzicht in cijfers per regio, alsook cijfers in functie van het aantal medewerkers, met onderscheid tussen arbeiders en bedienden.

Over ziekteverzuim

Over ziekteverzuim

Je werknemers zijn je menselijk kapitaal. Door in te zetten op hun welzijn en talentontplooiing, blijven zij gemotiveerd. Je verhoogt zo het engagement naar jou toe als werkgever. Niet onbelangrijk, als je weet dat een gemiddelde werknemer 5 dagen per jaar ziek is.

Ziekteverzuim is een risico en heeft een enorme invloed op de verhouding van prestaties ten opzichte van loonkost.

Wist je dat de gemiddelde verzuimkost per werknemer geschat wordt tussen de 1 000 en 1 500 euro? Heb je een organisatie van 100 werknemers of meer?
Dan wordt het al snel een kost van 150 000 euro op jaarbasis. Door verschillende motivatoren in te zetten, kan je verzuim vermijden.

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?

Benchmarkrapport op maat nodig?

Heb je in plaats van een algemeen overzicht, liever een rapport met cijfers toegespitst op jouw sector en regio? Onze juridische dienst stelt een rapport over verloning en verzuim op, waarmee je als werkgever specifiek vergelijkingsmateriaal krijgt. Extra relevant dus! Je komt er meer te weten over de evoluties en trends, op maat van jouw bedrijf. Zo kan je je beleid afstemmen en optimaliseren. Wens je daarna nog extra advies? Dan staan onze medewerkers voor je klaar.