Vorige

13 hr-experten pluizen recept voor gemotiveerde medewerkers uit

07 december 2021 Sabine Goossens Werkgevers

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers met de juiste motivatie aan de slag gaan in je organisatie? Een meer dan relevante vraag in tijden van arbeidskrapte. Gelukkig bestaat er een – haast magisch – recept: de zelfdeterminatietheorie. 13 hr-experten van Acerta Consult pluizen dat recept uit tijdens het ‘ABC’ upskilling traject van Acerta en maken de vertaalslag van deze academisch onderbouwde en evidence-based theorie naar de werkvloer. Motivatie-experte Hermina Van Coillie, Prof. Anja Van den Broeck en Dr. Chris Wuytens hebben de aftrap gegeven.

Leestijd: Later lezen?

ABC als basisingrediënten

Je hebt misschien al gehoord van het ABC? Niet het alfabet, maar wel de basisbehoeften van elke medewerker. Autonomie, verBondenheid en Competentie.

  • Autonomie is het gevoel van psychologische vrijheid.
  • VerBondenheid gaat over positieve werkrelaties.
  • Competentie gaat over het gevoel doeltreffend te zijn, talenten te kunnen benutten en zelfontwikkeling.

Wanneer je deze drie natuurlijke basisbehoeften bij een medewerker vervult, dan zorgt dit voor een optimaal functioneren, welbevinden en groei van de medewerker.

Key take-aways

Kennisdeling is kracht, daarom geven we je enkele inzichten prijs:

  • Autonomie is niet enkel zelf aan het stuur zitten, maar ook vrijwillig als passagier plaatsnemen in een wagen die naar de juiste richting rijdt.
  • Alles start met de juiste waarden: zowel het bedrijf als het individu moeten geloven in het feit dat intrinsieke waarden (groei, maatschappelijk relevant, relaties...) het juiste kompas zijn voor duurzame loopbanen, en niet de extrinsieke waarden zoals bijvoorbeeld geld en status.
  • What you think is what you get:  jouw beeld over mensen bepaalt vaak hoe ze zich gedragen.
  • De welbekende parabel van het zand in de hand komt ook terug in het ABC-verhaal: geef mensen ruimte (open hand, als een kleine schaal) ook in het uitvoeren van hun werk, dan voelen ze zich competenter, autonomer en meer betrokken.

Smaakt naar meer

Onze consultants staan te trappelen om hun inzichten te vertalen naar de werkvloer en die van onze klanten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wil jij inzetten op een motiverend hr-beleid?

Bekijk het gratis webinar over motiverend hr-beleid. Prof. Anja Van den Broeck (KU Leuven), Wim Adriaens (VDAB), dr. Chris Wuytens (Acerta) en Kathelijne Verboomen (Acerta) delen hun inzichten en reiken je handvaten aan om een motiverend hr-beleid te implementeren in je organisatie. En ontdek hoe je dat concreet implementeert in de praktijk. 

Bekijk het webinar Meer over motiveren in de praktijk

Deel dit artikel

sabine-goossens

Geschreven door Sabine Goossens

Hr project manager

Gerelateerde artikels

Duurzame loopbanen: de shift moet nog gebeuren
Werkgevers

Duurzame loopbanen: de shift moet nog gebeuren

22 juni 2022 Kathelijne Verboomen

Werken rond duurzame loopbanen biedt een antwoord op verschillende hr-uitdagingen. Je medewerkers zullen gelukkig, gezond en productief aan het werk blijven. Stof voor een leerrijk Acerta Panel Webinar.

Lees meer
3 op de 10 werknemers wil bij dezelfde werkgever blijven
Werkgevers

3 op de 10 werknemers wil bij dezelfde werkgever blijven

07 juni 2022 Britt Winnepenninckx

Je hele loopbaan bij dezelfde werkgever werken is verleden tijd. Dat bevestigt de Talent Pulse, onze jaarlijkse bevraging in samenwerking met StepStone bij meer dan 3000 werknemers. Amper 3 op de 10 werknemers hebben de intentie om hun volledige loopbaan bij dezelfde werkgever te blijven.

Lees meer
Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?
Werkgevers

Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?

24 mei 2022 Annelies Baelus

Aanpassingsvermogen is de belangrijkste vaardigheid van de toekomst. De arbeidskrapte, economische ontwikkelingen en technologische innovaties zorgen ervoor dat medewerkers zich snel en flexibel moeten kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Maar hoe weet je of je sollicitant wel een goede portie aanpassingsvermogen bezit?

Lees meer