Vorige

Moet er nog geëvalueerd worden?

15 december 2020 Tom Vlieghe Werkgevers

Succesvolle medewerkers dragen bij tot een succesvolle organisatie. Maar hoe evalueer je na een jaar vol thuiswerk en tijdelijke werkloosheid? Uit een bevraging van Acerta in samenwerking met KU Leuven en HR Square blijkt dat 3 op de 10 bedrijven zich aanpassen aan de nieuwe realiteit en ervoor kiezen dit jaar evaluatiegesprekken anders aan te pakken.

Leestijd: Later lezen?

3 op de 10 werkgevers stappen af van jaarlijks evaluatiegesprek

We zeiden het eerder al: de drempel naar verandering lag nog nooit zo laag. 6 op de 10 bedrijven geven aan nooit meer te zullen werken zoals voor corona. Ook de manier waarop werkgevers hun medewerkers beoordelen, wordt daarmee in vraag gesteld.

3 op de 10 bedrijven zullen de evaluatiegesprekken van hun medewerkers een andere invulling geven: 13% schakelt over op continue evaluatie, de rest stelt de geplande evaluatiemomenten even uit, bijvoorbeeld naar midden 2021. Ongeveer de helft (53%) van de organisaties laat de traditionele evaluatiegesprekken wel gewoon plaatsvinden. 15% van de werkgevers voorziet helemaal geen evaluaties.

Van feedback naar ‘feedforward’

Plan je toch evaluatiegesprekken? Kies dan voor een positieve benadering die gebaseerd is op de sterktes van je medewerkers. Een positieve benadering verhoogt de motivatie en betrokkenheid, zeker in crisistijd. De huidige situatie vergt een enorm aanpassingsvermogen van medewerkers. Bij sommigen treedt misschien wat (corona)moeheid op. Stap daarom af van functioneringsgesprekken die voor het grootste deel gericht zijn op het beoordelen van wat is fout gegaan of waar verbetering nodig is.

Feedforward is een toekomstgerichte manier van feedbackgeven: in plaats van te focussen op het verleden en wat gepasseerd is, benadruk je gewenst en positief gedrag in de toekomst. Doel is de ideale combinatie van iemands eigenschappen te vinden. Een combinatie die uiteindelijk zal leiden tot succes op de (digitale) werkvloer en meer werkgeluk.

Als je hun talenten voorop stelt, stimuleert en verder probeert te ontwikkelen, creëer je de beste versie van je medewerkers. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst de talenten van je medewerkers in kaart brengen. Toch zegt 27% van de medewerkers dat er nooit eerder gepolst werd naar hun competenties en/of potentieel.

Spreek spontaan je waardering uit

Verder kreeg 29% nooit te horen wat zijn of haar werkgever nu eigenlijk verwacht. En dat is belangrijk, zeker als je wil evolueren naar een loonbeleid dat de inspanningen die medewerkers leveren om hun toekomstige inzetbaarheid te verhogen beloont. In ons onderzoek zeggen 3 op de 4 werkgevers hiervoor open te staan en inzetbaarheid mee te willen nemen in de verloning. De helft van de medewerkers ziet het echter niet zitten de klassieke verloning los te laten, zolang evaluaties niet transparanter, opener en meer continu doorheen het jaar verlopen.

Want het jaarlijkse evaluatie- of beoordelingsgesprek hoeft niet het enige moment te zijn om je waardering te tonen. Het is beter om dit te uiten op momenten dat een medewerker een mooie prestatie neerzet. Daarnaast zijn er ook heel wat medewerkers die floreren in deze vreemde tijden: hun verborgen kwaliteiten komen nu bovendrijven. Benoem ze en prijs de medewerker erom. Nu meer dan ooit hebben je medewerkers nood aan terugkoppeling, bevestiging en motivatie.

Het engagement van je medewerkers versterken?

Je medewerkers zijn de belangrijkste pilaren van je organisatie. Acerta heeft alles in huis om de talenten van je medewerkers en je bedrijfsdoelstellingen op één lijn te krijgen. Vertrouw op onze consultants om je te ondersteunen bij het ontwikkelen van je personeel, of volg de opleiding rond performance management.

Personeel ontwikkelen Opleiding

Deel dit artikel

Tom Vlieghe

Geschreven door Tom Vlieghe

Director Acerta Consult

Gerelateerde artikels

Helft van de twintigers overweegt carrièreswitch
Werkgevers

Helft van de twintigers overweegt carrièreswitch

10 mei 2022 Magda Duerinckx

Een op de drie werknemers wil zijn loopbaan een andere wending geven. Vooral twintigers overwegen een job in andere sector, dat blijkt uit een bevraging bij meer dan 2.000 werkende Belgen. Waarom? Ze willen een grotere zinvolheid ervaren, een betere werk-privébalans en/of een goede verloning.

Lees meer
Diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt
Werkgevers

Diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt

05 april 2022 Sabine Goossens

De diversiteit aan nationaliteiten neemt toe op onze Belgische arbeidsmarkt, dat blijkt uit ons onderzoek bij zo’n 28.500 bedrijven. Vandaag heeft 15 % van alle werknemers in België niet de Belgische nationaliteit. Het aandeel niet-Belgen op onze arbeidsmarkt volgt een stijgende trend: de laatste vijf jaar is het aandeel op onze arbeidsmarkt gesteg...

Lees meer
Voor het zevende jaar op rij organiseert Acerta de Payroll Academy
Werkgevers

Voor het zevende jaar op rij organiseert Acerta de Payroll Academy

15 maart 2022

Op 7 maart 2022 is alweer een nieuwe editie van onze Payroll Academy van start gegaan. 24 nieuwe enthousiaste collega’s begonnen aan hun opleidingstraject tot payroll expert. Eenmaal afgestudeerd, gaan ze als volwaardige payroll expert aan de slag in een van onze kantoren of als HR Officer bij een van onze klanten.

Lees meer