Vorige

Moeten mijn medewerkers een groene bedrijfswagen kiezen?

17 augustus 2021 Hilde Vanbergen Werkgevers

Veel werkgevers kiezen ervoor om hun medewerkers, als onderdeel van het loonpakket, een bedrijfswagen ter beschikking stellen. Een interessante optie aangezien die bedrijfswagen wat de RSZ betreft, niet als loon beschouwd wordt. Dat betekent dat je geen sociale zekerheidsbijdragen op de waarde van het voordeel in natura voor je medewerker verschuldigd bent.

Leestijd: Later lezen?

Bijzondere bijdrage

Mag je medewerker naast professionele verplaatsingen ook privé-kilometers afleggen met de wagen, dan spreken we van de bedrijfswagen die een bijzonder regime geniet ten aanzien van de fiscus en de RSZ.

Je betaalt als werkgever wel een bijzondere bijdrage die onder andere afhankelijk is van de uitstoot van de wagen. Voor de fiscus gaat het om een belastbaar voordeel van alle aard, waardoor je medewerker dus belast wordt op zijn bedrijfswagen. Voor jou gaat het om een aftrekbare kost.

Groter fiscaal voordeel voor groene bedrijfswagen

In de policy die je opstelt, bepaal jij de regels over welk soort wagen je medewerker kan kiezen of ter beschikking gesteld krijgt en hoeveel bijvoorbeeld de eigen bijdrage van de werknemer hierin is.

Om de vergroening van onze mobiliteit een duwtje in de rug te geven, heeft de overheid aangekondigd dat ze de hierboven vermelde regels de komende jaren zodanig aanpassen dat de meest groene wagens voordeliger worden als bedrijfswagen. Zo zal vanaf 2026 enkel een groene wagen nog aftrekbaar zijn voor jou als werkgever. Daarnaast zal een fiscaal voordeel worden toegekend aan particulieren en bedrijven die laadpalen installeren. Bovendien zal voor niet-koolstofemissievrije personenwagens de werkgeversbijdrage op basis van de uitstoot van de wagen geleidelijk aan gevoelig verhoogd worden.

Groene bedrijfswagen: niet verplicht, wel aangemoedigd

Een groene wagen kiezen is dus niet verplicht door de wetgever, maar als werkgever word je sterk aangemoedigd om die optie te kiezen bij het opstellen van je bedrijfswagenbeleid. Jij kan die verplichting dus wel laten gelden ten aanzien van je medewerkers.

Van vragen over loon, vakantie, policies en corona-maatregelen, tot algemene wetgeving en sectorale regelgeving, onze experten houden alle wijzigingen nauwlettend in de gaten voor jou. Ze vertalen alles naar heldere taal en beantwoorden voor jou de meest actuele HR-vragen. Al die informatie vind je terug in Trefzeker, een online platform dat 24/7 voor jou beschikbaar is.

Naast de meest uitgebreide informatie over arbeidswetgeving, vind je in Trefzeker heel wat voorbeelddocumenten en simulatietools. De verschillende modules laten je bovendien toe om de tool volledig naar jouw hand te zetten en die topics uit te kiezen die voor jou en jouw medewerkers belangrijk zijn.

Benieuwd wat Trefzeker voor jouw bedrijf kan betekenen?

Deel dit artikel

hilde-vanbergen.jpg

Geschreven door Hilde Vanbergen

Manager Publications

Gerelateerde artikels

Is groene mobiliteit een haalbare kaart voor kmo’s?
Werkgevers

Is groene mobiliteit een haalbare kaart voor kmo’s?

06 januari 2022 Charlotte Thijs

De regering heeft met sociale en fiscale maatregelen de weg uitgestippeld voor een duurzaam mobiliteitsbeleid bij bedrijven. Is duurzame mobiliteit een haalbare kaart voor kmo’s? Zijn ze klaar voor de vergroening van hun mobiliteit?

Lees meer
Loonindexering voor bedienden uit PC 200 op 1 januari 2022
Werkgevers

Loonindexering voor bedienden uit PC 200 op 1 januari 2022

29 december 2021 Tom Dirix

Het loon van meer dan 450.000 bedienden uit de privésector (PC 200) stijgt op 1 januari 2022 met 3,58%. Wat betekent deze indexering? Krijgen werknemers uit andere paritaire comités ook een loonindexering? We geven je een overzicht.

Lees meer
Werkgevers krijgen meer tijd om coronapremie te bestellen
Werkgevers

Werkgevers krijgen meer tijd om coronapremie te bestellen

28 december 2021 Nele Mertens

Je kan je medewerkers bedanken met een coronapremie van maximaal 500 euro. Aangezien er in sommige sectoren nog geen sectoraal akkoord is, krijgen werkgevers meer tijd om een coronapremie te bestellen.

Lees meer