Vorige

Sociale verkiezingen: wat is de ‘occulte periode’?

02 december 2019 Marlies Santermans Werkgevers

De procedure voor de sociale verkiezingen zal deze maand van start gaan. De verkiezingsdag zelf valt in mei 2020. Sociale verkiezingen zijn verplicht voor bedrijven die meer dan vijftig of honderd mensen tewerk stellen. Er worden afgevaardigden gekozen voor het comité voor preventie en bescherming op het werk (CPBW) en voor de ondernemingsraad (OR). Voor de eigenlijke verkiezingsdag vindt er een occulte periode plaats waarin je beter niemand ontslaat. Wat houdt dat nu precies in?

Leestijd: Later lezen?

Hoe gaat het in zijn werk?

Dertig dagen voor de start van de officiële procedure, in januari 2020, begint de occulte periode. De occulte periode is de periode waarin de werknemers zich kandidaat kunnen stellen voor de sociale verkiezingen en vervolgens ontslagbescherming genieten. Elke werknemer die zich kandidaat stelt geniet een ontslagbescherming 30 dagen voor de start van de officiële procedure tot 35 dagen na die dag. Als werkgever weet je gedurende die 65 dagen niet welke medewerkers zich kandidaat stelden, aangezien de finale kandidatenlijst pas eind maart bekend gemaakt wordt, dus is het raadzaam dat je niemand ontslaat. De bescherming eindigt op de dag dat de vakbond de kandidatenlijst bekend maakt. Doorgaans loopt de occulte periode van 12 januari tot 30 maart.

Wat als je toch iemand ontslaat?

Als je toch iemand ontslaat tijdens de occulte periode en dus de ontslagbescherming niet respecteert, ben je verplicht om een ontslagvergoeding uit te keren. Die kan oplopen tot enkele jaarlonen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kan je dus best vanaf januari 2020 tijdelijk geen ontslagen meer indienen.

Enkel om dringende redenen (vooraf door de arbeidsrechtbank erkend) of door economische of financiële redenen (vooraf door het paritair comité erkend) kan je medewerkers ontslaan zonder hoge ontslagvergoedingen te moeten uitkeren tijdens de verborgen beschermingsperiode.

EHBO – Eerste hulp bij ontslag

Als werkgever word je onvermijdelijk al eens geconfronteerd met een werknemer die uit dienst gaat of met een ontslag dat je zelf geeft. Kom meer te weten over de regels, gevolgen en verplichtingen tijdens onze ‘Praktijkdag ontslag’.

Meer informatie en inschrijven

Deel dit artikel

Marlies Santermans

Geschreven door Marlies Santermans

Projectleider sociale verkiezingen

Gerelateerde artikels

Sociale verkiezingen 2020: bescherming kandidaten
Werkgevers

Sociale verkiezingen 2020: bescherming kandidaten

07 januari 2021 Clara D'hollander

De sociale verkiezingen liggen intussen definitief achter ons. Hoe zit het met de beschermingsduur van de verkozenen en hun eventuele plaatsvervangers? En wat met werknemers die zich kandidaat hebben gesteld, maar die niet verkozen zijn? We zetten hieronder alle regels op een rijtje.

Lees meer
Succesvol onderhandelen met de vakbonden doe je zo
Werkgevers

Succesvol onderhandelen met de vakbonden doe je zo

04 januari 2021 Florence Cordonnier

Succesvol onderhandelen met vakbonden is een kunst die je kan leren. Hoe communiceer je met je sociale partners? En hoe vermijd je conflictsituaties? Deze vijf tips helpen je op weg.

Lees meer
Wat na de sociale verkiezingen?
Werkgevers

Wat na de sociale verkiezingen?

01 december 2020 Marlies Santermans

Krijg je te maken met een ondernemingsraad en een comité voor preventie en bescherming op het werk? Dan kan efficiënt vergaderen een heuse uitdaging zijn. Met deze drie tips gaan jullie goed van start.

Lees meer