Terug naar events

Sprekers

Tijdens deze editie geven we het woord aan Ann Peeters (Agoria), Christelle Biname (Vinçotte), Jan Beyne en Ellen Van Grunderbeek, Manager Innovatie (Acerta Consult).

Het geheel zal in goede banen geleid worden door Kathelijne Verboomen, Director Kenniscentrum bij Acerta Consult.

Ann Peeters
Project Leader, Agoria

Ann heeft een lange carrière in de diamantsector achter de rug met verschillende functies in verschillende types van organisaties met telkens technologie als rode draad. Sinds bijna 4 jaar is ze actief bij Agoria met ditmaal een focus op technologische bedrijven en meer specifiek op de transitie naar een duurzamere economie op alle vlakken van ESG. Haar bijdrage gaat van inspireren, het strategisch meedenken met bedrijven om deze transitie te integreren in hun bedrijf, tot lobbytrajecten opzetten om de transitie een haalbare kaart te maken. Daarnaast is ze leergierig en houdt ze van pittige uitdagingen en duurzaamheid is er zeker zo eentje.

Christelle Biname
Corporate Communications&Sustainability Manager, Vinçotte

Met een diploma Politieke Wetenschappen van de Université Libre De Bruxelles werkt Christelle sinds zeven jaar bij Vinçotte. Aanvankelijk als verantwoordelijke voor de bedrijfscommunicatie en sinds juni 2022 is ze aan de slag als duurzaamheidsmanager. Christelle nam het initiatief om het MVO-beleid van Vinçotte te lanceren en vorm te geven, om nadien over te stappen naar een meer coördinerende rol. Naast haar professionele bezigheden wordt haar engagement voor duurzaamheid weerspiegeld in haar persoonlijke inspanningen.

Christelle heeft haar kennis vergroot door middel van talrijke duurzaamheidstrainingen en heeft zich gretig verdiept in relevante literatuur. Haar enthousiasme voor duurzaamheid, zowel privé als professioneel, onderstreept haar toewijding aan het stimuleren van positieve ecologische en sociale verandering."

 

Ellen Van Grunderbeek
Manager innovatie bij Acerta Consult

Ellen is manager innovatie op het Kenniscentrum van Acerta Consult. Vanuit haar rol vertaalt ze maatschappelijke en hr-trends naar juridische producten en dienstverlening die moeten bijdragen aan een duurzame hr-strategie van bedrijven. Daarnaast geeft Ellen juridisch advies over verlonen op maat en duurzaam verloningsbeleid in de arbeidsorganisatie.

 

   

Jan Beyne
Assistant Professor Sustainability Management, Antwerp Management School (AMS)

Jan Beyne behaalde een Master Sociaal Economische Wetenschappen en een Master-na-master Diplomatie en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Antwerpen. Jan is duurzaamheidsexpert met ervaring in maatschappelijk verantwoord on­dernemen, duurzaamheidsmanagement en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s.

Als onderzoeker bij Antwerp Management School en PhD kandidaat speciali­seert hij zich in duurzaamheidsintegratie bij organisaties, bedrijven en lokale besturen, zoals bijvoorbeeld bij Port of Antwerp, BASF, en Janssen. Daarnaast geeft Jan duurzaamheidstraining in de full-time master en postgraduaat opleidingen van Antwerp Management School.

Jan combineert theoretische kennis op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling met een brede waaier aan praktijkervaring.

Moderator: Kathelijne Verboomen
Director Kenniscentrum bij Acerta Consult

Kathelijne heeft de leiding over het kenniscentrum van Acerta. Ze wil er als directeur kennis, beleid en klantgerichtheid nauwer met elkaar verbinden. Ze werkte ruim vier jaar op het Kabinet van minister Kris Peeters als adviseur Arbeidsrecht en Competitiviteit. Ze deed over de Wet Werkbaar Wendbaar Werk zowel inhoudelijk, wetgevend als algemeen coördinerend werk. 

Wat is ESG en waarom moet je hier als bedrijf mee aan de slag?

Schrijf je gratis in voor het Acerta Panel Webinar op 22 februari van 12 uur tot 13 uur.

Let op, de plaatsen zijn beperkt. Snel inschrijven is de boodschap!

Schrijf je gratis in