Vorige

Dit waren de 4 key topics van onze Summit 2023

17 oktober 2023 Accountants
Lieven Delzeyne

Een dag vol topsprekers die inspirerende topics en handvaten aanreikten, op maat gemaakt voor accountants. We presenteren met trots onze vijfde editie van de Acerta Summit. Benieuwd welke thema’s aan bod kwamen? We overlopen 4 takeaways die je als accountant niet kan missen!

Leestijd: Later lezen?

1. Aantal startende zelfstandigen in België groeit

Ondanks de woelige tijden neemt het aantal starters in ons land nog steeds toe, met in het bijzonder de vrije beroepen, die het hoogst scoorden in 2022. Deze nieuwe starters zijn vaak jonger en hebben meer nood aan ondersteuning. Accountants hebben hierin een belangrijke rol te spelen en zijn een belangrijke partner voor Acerta, zo zegt onze Director Starters & Zelfstandigen, Christine Festjens. Een optimale samenwerking is cruciaal en daarom blijven we inzetten op de innovatie en het verbeteren van onze tools voor accountants zoals MyAcerta, en integraties met toepassingen zoals Silverfin en Accounton.

2. Speel als accountant in op de behoefte van je klant

Waarom komt jouw klant bij jou langs en wat kan jij voor hem/haar betekenen als accountant? Denk vooral vanuit de klant en biedt diensten aan die de klant wil. Speel ook in op de behoefte van je klant. Mutual understanding is hier belangrijk: mijn accountant begrijpt mij en kent mijn business én ik begrijp wat mijn accountant zegt. Op die manier is er altijd duidelijkheid en transparantie.

3. Zorgen voor welzijn op jouw kantoor

Zelfstandigen werken gemiddeld tussen de 40 à 50 uur per week en een kwart van hen klopt zelfs meer dan 50 uur. Straffe cijfers! Werknemers en zelfstandige ondernemers ervaren hoge werkdruk. Ze hebben vaak veel financiële zorgen, kampen met de zoektocht naar betere werk-privébalans en zijn stressgevoeliger.

Het is belangrijk om als organisatie acties uit te werken om medewerkers (financieel) te ondersteunen.

4. Het belang van een geëngageerd team

De kracht van interne cultuur en service zijn niet te onderschatten. Een geëngageerd team is belangrijk, maar hoe creëer je dat? Met deze tips kan je alvast aan de slag:

  • Een engagement-survey
  • Investeer in een goede onboarding,
  • Focus op persoonlijke groei
  • Motiveer je collega’s! Denk aan: thema events, teambuildings, groeigesprekken, teammeetings en opleidingsbudgetten

Heb je de Summit 2023 gemist?

Je kan hier alvast alle foto’s (her)bekijken en de presentaties van onze sprekers inkijken.

 

Wil je er volgende keer ook graag bij zijn?

De Acerta Summit  is hét event voor accountants die graag up-to-date blijven van de nieuwste trends en zich willen laten inspireren.

Wil je ook aanwezig zijn? Schrijf je in voor de Acerta Summit 2024 op 30 mei!

Meer info en programma Acerta Summit 2024

Deel dit artikel

Lieven Delzeyne_acerta

Geschreven door Lieven Delzeyne

Sales Director Acerta