Vorige

13 hr-experten pluizen recept voor gemotiveerde medewerkers uit

07 december 2021 Werkgevers
Sabine Goossens

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers met de juiste motivatie aan de slag gaan in je organisatie? Een meer dan relevante vraag in tijden van arbeidskrapte. Gelukkig bestaat er een – haast magisch – recept: de zelfdeterminatietheorie. 13 hr-experten van Acerta Consult pluizen dat recept uit tijdens het ‘ABC’ upskilling traject van Acerta en maken de vertaalslag van deze academisch onderbouwde en evidence-based theorie naar de werkvloer. Motivatie-experte Hermina Van Coillie, Prof. Anja Van den Broeck en Dr. Chris Wuytens hebben de aftrap gegeven.

Leestijd: Later lezen?

ABC als basisingrediënten

Je hebt misschien al gehoord van het ABC? Niet het alfabet, maar wel de basisbehoeften van elke medewerker. Autonomie, verBondenheid en Competentie.

  • Autonomie is het gevoel van psychologische vrijheid.
  • VerBondenheid gaat over positieve werkrelaties.
  • Competentie gaat over het gevoel doeltreffend te zijn, talenten te kunnen benutten en zelfontwikkeling.

Wanneer je deze drie natuurlijke basisbehoeften bij een medewerker vervult, dan zorgt dit voor een optimaal functioneren, welbevinden en groei van de medewerker.

Key take-aways

Kennisdeling is kracht, daarom geven we je enkele inzichten prijs:

  • Autonomie is niet enkel zelf aan het stuur zitten, maar ook vrijwillig als passagier plaatsnemen in een wagen die naar de juiste richting rijdt.
  • Alles start met de juiste waarden: zowel het bedrijf als het individu moeten geloven in het feit dat intrinsieke waarden (groei, maatschappelijk relevant, relaties...) het juiste kompas zijn voor duurzame loopbanen, en niet de extrinsieke waarden zoals bijvoorbeeld geld en status.
  • What you think is what you get:  jouw beeld over mensen bepaalt vaak hoe ze zich gedragen.
  • De welbekende parabel van het zand in de hand komt ook terug in het ABC-verhaal: geef mensen ruimte (open hand, als een kleine schaal) ook in het uitvoeren van hun werk, dan voelen ze zich competenter, autonomer en meer betrokken.

Smaakt naar meer

Onze consultants staan te trappelen om hun inzichten te vertalen naar de werkvloer en die van onze klanten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wil jij inzetten op een motiverend hr-beleid?

Bekijk het gratis webinar over motiverend hr-beleid. Prof. Anja Van den Broeck (KU Leuven), Wim Adriaens (VDAB), dr. Chris Wuytens (Acerta) en Kathelijne Verboomen (Acerta) delen hun inzichten en reiken je handvaten aan om een motiverend hr-beleid te implementeren in je organisatie. En ontdek hoe je dat concreet implementeert in de praktijk. 

Deel dit artikel

Sabine Goossens_acerta

Geschreven door Sabine Goossens

Hr project manager

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Individueel opleidingsrecht en opleidingsplannen

01 februari 2024
Annelies Baelus

De Arbeidsdeal, opleidingsplannen en individuele opleidingsdagen voor werknemers. Wat moeten bedrijven nu precies allemaal in orde brengen en hoe pakken ze dit concreet aan?

Lees meer
Werkgevers

Aanwerven van (nieuw) talent: hoe pak je dat aan?

18 januari 2024
Kate Hansen

Kmo’s zijn voorzichtiger om bijkomend personeel aan te werven. Toch zijn er andere manieren om het juiste talent te vinden en in te zetten in tijden van arbeidskrapte.

Lees meer
Werkgevers

De juiste inzichten voor jouw hr-beleid in 2024: de Inspiratienota

16 januari 2024
Chris Wuytens

Welke hr-trends zullen dit jaar cruciaal zijn om als bedrijf op in te zetten? Van duurzame loopbanen, tot digitalisering van je hr. We doken in onze cijfers en belichten vijf hr-werven die de basis zullen vormen voor een flexibele en moderne hr in 2024.

Lees meer