Vorige

Alternatief verlonen met warrants

07 november 2022 Catherine Lagrou Werkgevers

De torenhoge inflatie belooft een zware domper te zijn voor bedrijven die personeel tewerkstellen. Wat als je je medewerkers toch (nog extra) wil belonen voor hun inzet, maar niet met de klassieke loonsverhoging? Als werkgever kan je misschien wel je soelaas vinden in warrants, een alternatief beloningssysteem dat bovendien fiscaal aftrekbaar is.

Leestijd: Later lezen?

Wat zijn warrants?

Warrants zijn aandelenopties die op de beurs genoteerd zijn. Waarom zijn warrants interessant als beloningselement? Wel, ze zijn fiscaal voordelig omdat ze vrijgesteld zijn van RSZ-bijdragen en omdat er geen belasting is op de meerwaarde bij de verkoop ervan. Daarenboven is er een beperkt marktrisico, omdat de warrants kort na uitgifte verkocht kunnen worden door de medewerker. De warrants zijn slechts een 20-tal uren onderworpen aan beursschommelingen. Wanneer je warrants als ‘bonus’ inzet, dan houdt de werknemer er potentieel netto tot wel 35% meer aan over. Klinkt goed, toch? Hou er wel rekening mee dat hier voorwaarden aan vasthangen. Je leest er in detail over in dit artikel.

Warrants in de bedrijfswereld

In 2022 (t.e.m. augustus) ontving 4,8% van de bedienden al warrants. Het gemiddelde bedrag van warrants in dezelfde periode was 14.661 euro, maar ook kleinere bonussen kunnen hiervoor in aanmerking komen.* Warrants kunnen trouwens ook als een optie in een cafetariaplan aangeboden worden. Binnen het Benefit Motivation Plan waren warrants in 2022 goed voor 7% van alle keuzes die binnen het cafetariaplan gemaakt kunnen worden. 

*bij een totale portefeuille vanaf 5000 euro aan warrants.

Andere verlonings- en beloningssystemen

Warrants zijn uiteraard niet de enige oplossing om je medewerkers te belonen. Andere alternatieven die de moeite waard zijn om uit te pluizen, zijn:

Je loonbeleid leunt best ook op een langetermijnstrategie. Wil je inzetten op een verloning die je medewerkers écht motiveert? Dan kies je voor een duurzaam loonbeleid.

Verloning in de strijd om talent

Verlonen bedrijven marktconform? Hoeveel marge voor loononderhandeling voorzien bedrijven? Welke voordelen geven ze hun medewerkers? Is flexibel verlonen een must en hoe kijken onze experten naar de toekomst van cafetariaplannen?

Beluister Podcast Dowload whitepaper

Deel dit artikel

catherine-lagrou.png

Geschreven door Catherine Lagrou

Coördinator warrants bij Acerta

Gerelateerde artikels

Historisch hoge loonindexatie: wat nu?
Werkgevers

Historisch hoge loonindexatie: wat nu?

07 december 2022 Ellen Van Grunderbeek

Is er een vast indexatiemoment in jouw sector? Dan kijk je aan tegen een historisch hoge loonindexatie. Reden tot bezorgdheid, want je loonkost zal drastisch stijgen. Welke acties kan je als werkgever ondernemen?

Lees meer
Loonakkoord voor 2023-2024: wat houdt het in?
Werkgevers

Loonakkoord voor 2023-2024: wat houdt het in?

01 december 2022 Leen Smeets

De regering heeft een akkoord bereikt over het loonakkoord voor 2023-2024. Wat houdt het voorstel in? Wat zijn de volgende stappen?

Lees meer
Personeel behouden is grootste uitdaging voor kmo’s
Werkgevers

Personeel behouden is grootste uitdaging voor kmo’s

30 september 2022 Annelies Baelus

Wat zijn de grootste hr-uitdagingen van kmo’s? Acerta, ETION en VKW Limburg vroegen het aan 500 Belgische kmo’s. Wat blijkt? Niet het aantrekken, maar wel het behouden van medewerkers staat op nummer één in de lijst met hr-uitdagingen voor de tweede jaarhelft van 2022.

Lees meer