Vorige

Diversiteit op de werkvloer zou de normaalste zaak moeten zijn

24 oktober 2023 Sabine Goossens Werkgevers

Met de aanhoudende arbeidskrapte kunnen we het ons niet permitteren om talent links te laten liggen. Toch gewaagt de Talent Pulse-werknemersbevraging van Acerta en Stepstone nog van discriminatie op de arbeidsmarkt. Niet afkomst of geslacht zou de hardnekkigste factor van discriminatie zijn, wel leeftijd. Terwijl elke generatie haar sterktes heeft. En over welke factor het ook gaat, vaak laten we onze blik vertroebelen door vooroordelen en clichés. Alsof er maar één soort goede werknemers zou bestaan. En dan te weten dat we door diversiteit te omarmen de arbeidskrapte te slim af kunnen zijn

Leestijd: Later lezen?

De brede blik: een diverse werkvloer in een diverse maatschappij, het zou logisch moeten zijn

Inzetten op een diverse werkvloer is in de war for talent een verstandige strategie. En eigenlijk ook een logische, want het gaat erom dat de diversiteit die we overal rondom ons zien wordt doorgetrokken in onze ondernemingen. Diversiteit is hier trouwens breed te interpreteren. Het gaat over leeftijd – de factor waarop blijkens de Talent Pulse-werknemersbevraging nog het vaakst wordt gediscrimineerd –, maar net zo goed over culturele achtergrond, gender, ervaring, een beperking al dan niet ... Zo divers als de maatschappij is, zo divers zou de werkvloer moeten kunnen zijn.

De valstrik: we zoeken nog te vaak klonen van medewerkers

Het lijkt logisch dat de populatie van een samenleving zou worden weerspiegeld in de populatie van onze ondernemingen, maar evident is het niet. En realiteit is het al evenmin. Natuurlijk vragen specifieke jobs specifieke vaardigheden en kennis, en kan niet om het even wie om het even welke job doen. Maar tegelijk is daar toch ook snel de neiging om voor het invullen van vacatures uit te kijken naar klonen van mensen die de job al doen. Die reflex maakt dat je telkens in dezelfde vijver vist en dreigt zoveel andere interessante kandidaten te missen. In een grotere vijver vissen zal de vangst ten goede komen.

Wil je ook starten met inclusief rekruteren?

Krijg inzicht in de verschillen en gelijkenissen tussen generaties op je werkvloer zodat je leeftijdsbewust kan rekruteren en onboarden.

 

Schrijf je in voor onze opleiding

Deel dit artikel

Geschreven door Sabine Goossens

Hr project manager

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Acerta Panel Webinar: Wat is de (potentiële) impact van artificiële intelligentie op het werk en op HR?

18 oktober 2023 Hannelore Van Meldert

Alles wat je wilde weten over Artificiële Intelligentie op de werkvloer komt aan bod tijdens dit Panel Webinar. We bespreken of werkgevers klaar zijn voor de AI-stroomversnelling en hoe AI kan ingezet worden om het hr-beleid te optimaliseren.

Lees meer
Werkgevers

Als werk hebben werk vinden gemakkelijker maakt

21 september 2023 Britt Winnepenninckx

Hoe zorg je dat werklozen ook kans hebben op een (nieuwe) job op de arbeidsmarkt? Hoe kan je hier als werkgever op anticiperen?

Lees meer
HR Analytics data
Werkgevers

Avanced data-analytics laten toe personeelsverloop te voorspellen

31 augustus 2023 Hannelore Van Meldert

Harde hr-data hebben een voorspellende kracht, dat heeft onderzoek door Acerta en KU Leuven anderhalf jaar na de opstart nu bewezen

Lees meer