Vorige

Het mobiliteitsbudget berekenen: officiële formule

19 oktober 2023 Werkgevers
Karolien Van Herpe

Goed nieuws voor bedrijven die gebruik willen maken van het mobiliteitsbudget: de overheid heeft een officiële formule gepubliceerd om het bedrag van het jaarlijkse mobiliteitsbudget te berekenen. Dit met het oog op het verhogen van de transparantie, om zo hopelijk een verdere stijging van het mobiliteitsbudget te realiseren.

Leestijd: Later lezen?

Wat is het mobiliteitsbudget?

Het mobiliteitsbudget is een groene oplossing voor werknemers die aanspraak maken op een bedrijfswagen. Met het budget van de bedrijfswagen kunnen werknemers op een alternatieve manier hun mobiliteit invullen (een milieuvriendelijkere wagen, duurzame vervoermiddelen zoals een elektrische fiets…), waarbij het eventueel resterende saldo uitbetaald wordt op het einde van het jaar.

Drie pijlers van het mobiliteitsbudget

Werknemers kunnen het mobiliteitsbudget vrij besteden in 3 pijlers:

Pijler 1: milieuvriendelijke bedrijfswagen

Pijler 2: duurzame vervoermiddelen en huisvestingskosten

Pijler 3: geld

Hoe bereken je het mobiliteitsbudget?

Hoe bereken je als bedrijf nu precies het jaarlijks mobiliteitsbudget? Dat doe je a.d.h.v. je TCO, wat staat voor ‘Total Cost of Ownership’ (de jaarlijkse bruto kosten van de bedrijfswagen voor de werkgever).

Maar welke kosten mogen wel of niet meegenomen worden en wat met de kost van groene bedrijfswagens in pijler 1? Om alle onduidelijkheden hierover uit te klaren, kwam er op het KB van 10 september 2023 een officiële invulling van het begrip TCO.

Nieuwe berekeningsformule

De mogelijkheden voor de berekening van het mobiliteitsbudget blijven behouden:

  • volgens de bedrijfswagen van elke werknemer;
  • via een berekening op basis van een referentiewagen per functieniveau.

2 toegelaten berekeningswijzen vanaf 2024

Vanaf 1 januari 2024 zal de werkgever voor de berekening van het jaarlijkse mobiliteitsbudget en van  de kosten van de milieuvriendelijke bedrijfswagen in pijler 1, kunnen kiezen tussen de werkelijke kosten of de nieuwe forfaitaire formule.

Werkelijke kosten

Dit zijn alle gemiddelde jaarlijkse kosten van de bedrijfswagen waarvan de werknemer afstand doet. Al deze kosten moeten verplicht meegenomen worden in de berekening. Denk hiervoor aan kosten zoals afschrijving en verzekering van de bedrijfswagen, verkeersbelastingen, kosten m.b.t laadpalen, enz.

Wil je een overzicht van alle werkelijke kosten, contacteer het team van Acerta Legal Consult.

Forfaitaire waardenformule

Als alternatief op de werkelijke kostenformule, heeft de regering nu ook een forfaitaire formule gecreëerd. Dit verhoogt de transparantie en rechtszekerheid en vereenvoudigt ook alle administratie die gepaard gaat met het mobiliteitsbudget.

Er is een aparte formule voor gehuurde/geleasete wagens en voor aangekochte wagens (of financiële leasing).

De gekozen berekeningswijze wordt gecommuniceerd aan de werknemers en wordt vastgelegd voor een periode van minstens 3 jaar, voor de gehele onderneming. Deze keuze kan bijvoorbeeld in de policy m.b.t. mobiliteitsbudget neergeschreven worden.

Deel dit artikel

Karolien Van Herpe_acerta

Geschreven door Karolien Van Herpe

Senior Legal Consultant Legal & Reward

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Wat verandert er voor werkgevers vanaf 1 juli 2024?

24 juni 2024
Amandine Boseret

Vanaf 1 juli verandert er opnieuw heel wat op sociaal-juridisch vlak. Deze wijzigingen kunnen een impact hebben op jou als werkgever en op jouw werknemers. Als je hiervan op tijd op de hoogte bent, kan je de nieuwe regels correct toepassen. In dit artikel vind je een beknopt overzicht van de belangrijkste veranderingen die vanaf 1 juli ingaan.

Lees meer
Werkgevers

Loopbaanonderbreking vroeger beëindigen: weldra minder nadelen

29 mei 2024
Amandine Boseret

Binnenkort moeten werknemers geen uitkeringen meer terugbetalen wanneer ze vroegtijdig hun loopbaanonderbreking stopzetten. Er gelden nog steeds wel een aantal voorwaarden.

Lees meer
Werkgevers

Loontransparantie: van richtlijn naar beleid

24 mei 2024
Dries Rutten

Binnen anderhalf jaar treedt de Europese richtlijn in werking. Wat betekent dit concreet voor bedrijven en hoe transparant zijn werkgevers vandaag al?

Lees meer