Vorige

Webshop icounter.be: het eerste digitale ondernemingsloket voor alle zelfstandigen

21 september 2021 Zelfstandigen
Christine Festjens

Wist je dat je als ondernemer een aantal verplichte administratieve formaliteiten moet uitvoeren? Denk maar aan je btw-regeling of het doorgeven van de gegevens van jouw zaak in de KBO (Kruispuntbank van Ondernemingen). Acerta lanceert daarom een onafhankelijk digitaal ondernemingsloket, icounter.be, voor de bijna 1,2 miljoen zelfstandigen in België. Vanaf nu kunnen alle zelfstandigen, ongeacht het sociaal verzekeringsfonds waarbij ze aangesloten zijn, voor al hun administratieve zaken 24/7 terecht bij het digitaal ondernemingsloket icounter.be.

Leestijd: Later lezen?

Optimale dienstverlening

Time is money, dat kunnen ondernemers beamen. Administratie in orde brengen is meestal niet de meest geliefde taak van ondernemers, maar digitalisering kan die taak – gelukkig - verlichten. En dat is ook het doel van icounter.be: een optimale digitale dienstverlening. Onze experten staan klaar om de meer dan 1,2 miljoen zelfstandigen te bedienen. Zelfstandigen kunnen er trouwens niet alleen gratis duiding krijgen bij hun vragen, ze vinden er ook de nodige administratieve ondersteuning met een klik op de knop.

Loop geen premies mis

Waarom zijn die administratieve verplichtingen nodig? Wel, een voorbeeld: wist je dat 1 op de 5 zelfstandigen premies zouden misgelopen zijn tijdens de coronacrisis omdat hun gegevens niet correct waren doorgegeven? Dat zou pas slecht nieuws geweest zijn… Het digitaal ondernemingsloket icounter.be helpt zelfstandigen dergelijke problemen te vermijden. Wanneer zelfstandigen bijvoorbeeld informatie zoeken over de formaliteiten bij het openen van een tweede winkel, dan zal icounter.be de zelfstandigen niet alleen informeren over de noodzaak om (1) een nieuwe vestiging toe te voegen in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), en (2) om de gegevenswijziging te melden aan de btw, het zal ook hulp aanbieden bij de praktische uitvoering. Bovendien wordt het prijskaartje altijd op voorhand transparant meegegeven.

In het najaar zal het digitaal ondernemingsloket ook in het Frans en het Engels beschikbaar zijn.

Ontdek het digitale ondernemingsloket voor alle zelfstandigen

Je btw-regeling of KBO-gegevens wijzigen? Een LEI-code en EORI-nummer aanvragen? Regel het snel en eenvoudig online via icounter.

Bekijk onze oplossingen

Deel dit artikel

Christine Festjens_acerta

Geschreven door Christine Festjens

Managing Director van Acerta Starters & Zelfstandigen

Gerelateerde artikels

content creators_acerta
Zelfstandigen

Nieuwe regels rond het statuut van contentcreators

22 november 2022

Ben je vlogger, social media influencer, blogger … Dan heb je je aan een pak regels te houden. Hier leer je ze in minder dan 5 minuten kennen.

Lees meer