Ziekte

01 juni 2022
Leestijd: Later lezen?

Wat als je medewerker ziek is? Of een arbeidsongeval had? In deze dossiers gaan we er dieper op in.

Controlearts aanvragen

Als je vermoedt dat een medewerker onterecht thuis blijft, kan je een onafhankelijke, gemachtigde controlearts sturen. Uiteraard moet dit correct verlopen.

Rechten en plichten bij ziekte en ongeval

Een medewerker die afwezig is door ziekte is nooit leuk. Je moet op zoek naar vervanging of het werk blijft even liggen. Daarom is het goed te weten wat de rechten en de plichten zijn van medewerker en werkgever bij arbeidsongeschiktheid.

Arbeidsongeval

Een ongeval op de werkvloer is beter te voorkomen dan te genezen. Toch een arbeidsongeval? Dan is het aangeraden hier zo snel mogelijk melding van te maken en het op een correcte manier af te handelen.

Ziek tijdens verlof

Wat als je medewerker ziek is tijdens zijn verlof? Heeft hij dan recht om die vakantiedagen later op te nemen? En ontvangt hij een gewaarborgd loon? In dit dossier gaan we dieper in op dit onderwerp.

Omgaan met ziekteverzuim

Welke vormen van ziekteverzuim zijn er en hoe ga je als werkgever hier mee om? Door ziekteverzuim correct aan te pakken, vergroot je het welzijn op de werkvloer en zorg je ervoor dat de tevredenheid bij je medewerkers stijgt.

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers